avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... distrugere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

distrugere?

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: nu de mult am achizitionat un apartament dar nu si loc de parcare. De-atunci, desi parcarea este mai mult goala, chiar daca las masina 2 ore in parcare dezvoltatorul imi solicita sa o mut urgent. Am parcat-o intr-o seara chiar langa bloc, nu am blocat drumul de acces sau vreun loc de parcare; dl dezvoltator a venit si mi-a desumflat 2 anvelope. Exista vreun temei legal pt a-l actiona in judecata? Ce drepturi mai are dansul sa exercite presiuni asupra mea sau a celor care de-acum suntem proprietari in acel bloc? Nu am parcat pe locurile lui, pe care nu le-a vandut, cel mult putea sa sesizeze asociatia blocului, cred, ca am incalcat regulamentul de condominiu. Astept un sfat, o parere. :) Multumesc
Cel mai recent răspuns: elba2406 , utilizator 17:26, 28 Iunie 2011
Nu e vorba de distrugere, mai degraba este o sicanare, o rafuiala a acelei persoane cu dvs. In jurul blocului de locuinte exista locuri de parcare, pentru proprietarii de apartamente detinatori de autoturisme. Primaria inchiriaza parcarile, acestea fiind pe domeniul public. Daca ocupati un loc de parcare inchiriat de altcineva, tot primaria poate sa aplice o amenda.. prin reprezentantii ei..
Nu stiu in ce loc aveti apartamentul... incat sa existe un"dezvoltator" care sa faca ordine pe o suprafata de teren din jurul imobilului ]n care locuiti. .Al cui este acel teren? Este domeniu public, sau privat? Poate ca ati rezolva problema inchiriind un loc de parcare...
apt este intr-un bloc nou, iar locurile de parcare le vinde cel care a ridicat blocul. Totusi, masina era parcata pe un loc comun locatarilor blocului, nu vad cu ce drept acest domn mi-a desumflat rotile si mi-a facut scandal la usa. Mai am o intrebare: avem si camere de supraveghere in jurul blocului, dar imi este refuzata solicitarea de a intra in posesia inregistrarii dintr-o anumita zi. Cum, cui ar trebui sa ma adresez pt a rezolva acest aspect? Atunci pt cine sunt montate acele camere? suntem cumva la big brother?
In contractul de cumparare al apartamentului. este trecuta doar suprafata comuna in cote indivize, de sub cladire, pentru fiecare proprietar. Blocul fiind construit de o persoana fizica sau juridica, inseamna ca a achizitionat o suprafata mai mare de teren, care se intinde in jurul blocului. In acest caz, proprietarul terenului respectiv, poate sa dispuna de folosinta acestei suprafete, pentru a/i aduce venituri. In speta, locuri de parcare inchiriate.
Asadar, spatiul din jurul blocului nu apartine locatarilor nici daca blocul ar fi al fi fost construit de stat. Daca cel care a construit blocul v/ar fi vandut si cote parti din curtea blocului, ar fi fost trecute in contract ;i aveati dreptul sa parcati gratuit masina.
Camerele de luat vederi sunt montate cu scopul de a putea fi indentificate persoane sau imprejurari care ar aduce unele prejudicii , acte infractioanale etc. Deci, sunt montate pentru o anumita siguranta in plus.
Vizionarea imaginilor, poate fi ceruta numai in cazul unor evenimente speciale
Nu poate fi vorba de big brother... ele nu inregistreaza imagini in interiorul apartamentelor ci doar in exteriorul cladirii si la caile de acces in imobil.
Speta similara cu un cunoscut: un cetatean vesnic terorizat de un alt cetatean cu simtul proprietatii prea dezvoltat , ii desumfla noapte de noapte 4 ancelope la cel din tai. Plangeri peste plangeri la secia din zona insa fara rezulta. In urma instalarii unei camere de supraveghiere s-a putut demonstra cu certitudine autorul faptei de distrugere Art. 217 Cod Penal. In urma audierii autorului acesta a fost deacord cu despagubirea victimei cu suma de 1100 ron.

Alta speta:
''Prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Bals, nr. 318 si 319/P/11.11.2009, inregistrat pe rolul acestei instante la nr. 3111/184/17.11.2009 a fost pusa in miscare actiunea penala împotriva inculpatului M.D., pentru infractiunea de distrugere, prevazuta si pedepsita de art. 217 alin. 1 Cod penal.

In fapt, in actul de sesizare s-a retinut ca la data de 16.03.2009, organele de politie au fost sesizate de partea vatamata C.T., în legatura cu faptul ca inculpatul i-a distrus, prin taiere, 2 dintre anvelopele autoturismului proprietatea sa.
În fata instantei de judecata, inculpatul a negat faptul ca ar fi taiat cauciucurile, dar a precizat ca este de acord sa despagubeasca partea vatamata cu contravloarea acestora.Prin fapta sa inculpatul a cauzat partii vatamate un prejudiciu în valoare de 1.000 lei, care nu a fost recuperat, partea vatamata constituindu-se parte civila cu aceasta suma. În drept, fapta întruneste elementele constitutive ale infractiunuii de distrugere prevazuta si pedepsita art. 217 alin. 1 Cod penal.''

Consider ca m-am facut inteles si sper sa aveti ambitia de a merge pana la capat!!
Va multumesc f mult pt raspunsuri; am solicitat inregistrarea tocmai pt a demonstra ca acel domn (dezvoltatorul) mi-a desumflat anvelopele dar am fost refuzata. Consider ca aveam tot dreptul de a solicita inregistrarea respectiva si as dori sa stiu cui ar trebui sa ma adresez si sub ce forma din moment ce acest domn imi refuza acest drept. Nu doresc despagubiri ci doar sa inceteze cu sicanele si scandalul pe care-l face, neintelegand ca ne putem intelege si altfel decat prin metode huliganesti.

Alte discuții în legătură

Masina lovita in loc de parcare ocupat abuziv georgianaflorina georgianaflorina Buna seara, Va rog spuneti-mi cum ar trebui sa procedez in situatia urmatoare si la ce ar trebui sa fiu atenta in perioada urmatoare: 1. Locuim de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Dezumflarea anvelopelor salbaticu salbaticu aseara patronul unei bodegi din fata blocului meu mia desumflat toate anvelopele de la masin mea parcata pe parte bodegi lui am chemat potitia au venit si cu ... (vezi toată discuția)
Gheata cazuta de pe bloc, masina avariata pe loc de parcare propriu din proximitatea blocului. cum pot recupera costurile reparatiei? andrei0102 andrei0102 Buna ziua, Zilele trecute, in timp ce eram in apartamentul in care locuriesc, de pe acoperisul blocului au cazut bucati de gheata care au spart parbrizul ... (vezi toată discuția)