avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cei 2 ani de concediu ingrijire copil se considera ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cei 2 ani de concediu ingrijire copil se considera vechime?

Sunt profesoara suplinitoare. In luna mai 2011 m-am intors la serviciu din concediu ingrijire copil. Va rog frumos imi puteti spune daca cei 2 ani cat am stat acasa se considera vechime in campul muncii? Secretara de la scoala mi-a spus ca cei 2 ani nu se considera vechime.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 15 Iunie 2011
Ba da, constituie vechime in munca, sunt luati in calcul la calcull pesiei...
va rog, spuneti-mi daca cei 2 ani se iau in calcul si la salariu
valval a scris:

va rog, spuneti-mi daca cei 2 ani se iau in calcul si la salariu


Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art.22
...
(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si10 constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
Scuzati, ca revin cu aceeasi problema. Secretara de la scoala mi-a spus ca nu poate sa-mi considere, cei doi ani de concediu ingrijire copil, vechime in serviciu invocand faptul ca sunt suplinitoare. Mentionez ca sunt profesoara suplinitoare calificata si cand am intrat in concediu eram tot in invatamant. Exista asa ceva daca nu sunt prof. titulara ,ci sunt suplinitoare sa nu mi se considerare, cei 2 ani, vechime in serviciu?

Alte discuții în legătură

Vechime in munca irina1973 irina1973 As dori sa stiu daca perioada de concediu de crestere a copilului pana la doi ani se ia in considerare ca vechime la salarizare.Conform oug 214/2011 aceasta ... (vezi toată discuția)
Vechime - crestere copil 2 ani alinus1128 alinus1128 Buna seara, Momentan sunt la 10% vechime in campul muncii si in viitorul apropiat voi intra in concediul de pana la 2 ani pt crestere copil. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca dupa concediu de cresterea copilului t_iulya t_iulya Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea problema. Lucrez in mediu bugetar din 2004 pana in prezent. In aceasta perioada am avut doua concedii de cresterea ... (vezi toată discuția)