avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... PFA si militar in activitate - compatibil?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

PFA si militar in activitate - compatibil?

Buna ziua,
Un militar in activitate poate fi PFA?
Conform statutului cadrelor militare reiese doar o interdictie de a exercita alte fct. cu exceptia celor stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale si interdictia de a fi asociat unic si aceea de a participa direct la administrarea sau conducerea unor organizatii ori societati comerciale cu exceptia celor din industria de aparare.
Ori din cate inteleg eu exista o diferenta sesizabila intre termenii functie, asociat unic, organizatie sau societate comerciala si aceea de PFA reglementata prin OUG 44/2008 - si anume persoana fizica autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca.
Astept ceva pareri pe aceasta tema.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cadru militar si pfa martutzza martutzza Buna ziua, imi poate spune cineva cu exactitate daca un cadru militar poate sau nu sa fie si pfa? [i]Articolul 30 (2)Cadrelor militare in activitate le este ... (vezi toată discuția)
Pfa si cadru militar - incompatibilitate? Pop Ana Maria Pop Ana Maria Am si eu o intrebare: sunt cadru militar si mi-am deschis un pfa in domeniul calculatoarelor deoarece am un atestat in acest domeniu si presstez servicii dar ... (vezi toată discuția)
Interdictii pentru cadrele militare Laurian Marian Laurian Marian In sensul art.30 alin. (2) din legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare , cadrelor militare in activitate le este interzis sa fie asociat unic ori ... (vezi toată discuția)