avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... bransarea la teava de gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

bransarea la teava de gaze

Sunt o locatara a unui bloc din bucuresti unde se va face vestita mansardare.Apartamentul este pe numele socrului si l-a cumparat avea si centrala de apartament.
1.Daca cineva vrea sa se lege de teava de gaz am dreptul sa cer bani?
2.Daca cei cu mansardarea se vor lega de acea teava nu le trebuie aprobare de la mine?
Se vehiculeaza ca nu ar trebuii caci nu am platit nimic.Bun dar socrul meu a platit si imbunatatirile.
Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:09, 21 Iunie 2011
Da. Trebuie sa le dati aprobare sa se lege si ei la acea teava. In legatura cu perceperea unei sume de bani. Fiti cinstiti si , daca ati platit pentru teava respectiva, nu pentru altceva, puteti sa le cereti mai departe si altora o parte din bani, dar daca nu ati platit, nu incercati sa faceti acum dumneavoastra rost de bani in acest fel.
Firma care realizeaza extinderea de retea se ocupa si de legalitatea lucrarii.Daca trebuie platit ceva o sa va caute acei proprietari sa le semnati un acord de acces si o sa primiti ceva gologani.Daca nu trebuie, nu o sa va intrebe numeni nimic, iar dvs. nu trebuie sa mai intrebati ceva pentru ca va faceti de rusine, cei de la gaze vor rade dupa ce plecati de la ei.Stati linistit acasa .:D
Trebuie sa se plateasca deorece conducta este a celui ce a platit.
Noile conducte care se monteaza sunt calculate pt. 2 focuri de apartament (aragaz+caentrala) fata de 1 foc prevazut initial (aragaz).Deci cel ce platit initial a fost obligat sa plateasca si pt. eventualii utilizatori ulteriori ai acestei conducte.
Depinde de la caz la caz.
Conducta nu este a celui ce a platit, este in proprietatea companiei de gaz. Pe de alta parta la bransare se obisnuia ca beneficiarul sa dea o declaratie prin care nu ingradeste accesul altor proprietari daca acestia ar vrea sa se branseze posterior.
In situatia de fata parerea mea e ca nu aveti nici un drept sa cereti bani pentru noi bransari.
buna ziua
un caz aproape similar, sant investitor principal din anul 2001 la coloana de gaz.
in timp, am semnat acceptul de bransare ptr 6 ap. nu am avut pretentii financiare deoarece convietuim impreuna de 40 ani in aceasta scara de bloc si am avut o relatie buna cu toti vecinii chiar daca am pierdut pe ici pe colo ceva bani (ex teava de gaz ptr separare). Probleme am cu firma care a facut separarea saptamana trecuta la ap vecin,deoarece a demontat si contorul meu si nu a mai pus sigiliul inapoi pe langa srticaciunile facute in zid pe langa ap meu.
intrebarea este ; eu pot fi amendata daca contorul meu a ramas nesigilat?

Alte discuții în legătură

Instalatie comuna gaze vasile35 vasile35 Buna ziua, Intrebarea ar fi asa: \"Care sunt partile comune (bunurile privind proprietatea comuna) al instalatiei de gaze a unui bloc (in care si ... (vezi toată discuția)
Instalare teava gaze pentru centrala termica irina_c irina_c Am centrala termica instalata de peste 10 ani iar acum vecinii de apartament isi instaleaza si ei. Am observat ca s-au bransat la teava noastra si nu la ... (vezi toată discuția)
conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)