avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata impozit imobil vandut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata impozit imobil vandut

va rog sa-mi spuneti daca in situatia in care un imobil care s-a vandut cu contract de vc cu uzufruct viager ,cine trebuie sa plateasca impozitul? Cel ce va deveni proprietar sau cel care a vandut? Este obligat cel ce va deveni proprietar? In cazul in care n-a platit niciodata si mai mult deranjeaza ,ameninta si jigneste pe vanzator care,, n-a murit inca,, este un motiv de a anula actul?De catre vanzator?multumesc
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 17:03, 25 Iunie 2011
Conform Codului fiscal, impozitul pe teren il plateste proprietarul. Daca nu-l plateste fiscul se va sesiza la un moment dat si s-ar putea sa treaca la executare silita (adica sa vanda terenul in cauza la licitatie, de obicei pe preturi derizorii, sa acopere datoria catre stat si restul de bani - daca va exista asa ceva, sa-l inmaneze proprietarului).
Neplata impozitului nu constituie motiv de anulare a contractului de vanzare-cumparare.
In cazul unor amenintari se poate face plangere penala impotriva acelei persoane.
teslovan florentina a scris:

va rog sa-mi spuneti daca in situatia in care un imobil care s-a vandut cu contract de vc cu uzufruct viager ,cine trebuie sa plateasca impozitul? Cel ce va deveni proprietar sau cel care a vandut? Este obligat cel ce va deveni proprietar? In cazul in care n-a platit niciodata si mai mult deranjeaza ,ameninta si jigneste pe vanzator care,, n-a murit inca,, este un motiv de a anula actul?De catre vanzator?multumesc

Cumparatorul plateste impozitul.
Cumparatorul si vanzatorul sunt rude de gradul 1 : parinte-copil?
impozitul ala pe tranzactie ( 2% -3%) este datorat de vanzator, el obtinand venituri in urma vanzarii, cred ca despre asta vorbim
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
godot, utilizator
Nu ,impozitul anual la registru agricol.Vanzator e tatal meu si cumparator nepotul meu.Contract de vc cu uzufruct viager.Nepotul are tutore pe fosta cu

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct viager:cui i se poate oferi? tibi12 tibi12 un act de vanzare cumparare intre mine (nepot) si bunic(proprietarul imobilului) cu clauza de intretinere mai presupune impozit? dar acelasi contract cu clauza ... (vezi toată discuția)
Teren agricol fara acte notariale ghehazi ghehazi Detin un teren agricol cumparat de 15 ani,pe baza unei declaratii data la primarie.Cum pot deveni proprietar de drept, nu am bani sa platesc notarulMultumesc. (vezi toată discuția)
Incalcarea rezervei succesorale teslovan florentina teslovan florentina Cum se poate dovedi incalcarea rezervei succesorale ? tatal meu facand un contract de vc cu uzufruct viager nepotului meu pe toata averea lui? Eu nu beneficiez ... (vezi toată discuția)