avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita a averii personale a ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita a averii personale a administratorului unui SRL

Datorita unor prejudicii create , s-au facut niste plangeri penale si s-au instituit niste sechestre asiguratorii . Pt. unele s-au dat ordonante de NUP , altele au ajuns in instanta . De ce se pune sechestru asiguratoriu pe averea administratorului firmei debitoare daca exista notiunea de societate cu raspundere limitata ?
Cel mai recent răspuns: computel , utilizator 04:31, 1 Octombrie 2008
administratorul raspunde de firma si de prejudiciul creat prin activitatea sa. el poate raspunde cu averea sa, poate fi chiar si arestat... depinde de faptele savarsite prin calitatea lui de administrator.
S-au savarsit fapte ilicite.De aceea.
Am o situatie asemanatoare, sunt administratorul firmei mele de constructii, am datorii la buget neachitate(impozit pe profit, la asig de sanatate si sociale pentru angajatii mei temporari) de circa 1000 euro + 200 penalitati. Plata trebuia facuta in noiembrie, nu am platit nici acum din pacate.

Am primit cateva somatii in lunile trecute in care se mentioneaza ca s-a inceput executarea silita, dar nu a venit nici un executor la usa....

Ce se poate intampla ? Sunt foarte nelinistit, pentru ca nu stiu la ce sa ma astep.
Va multumesc.
In cazul in care nu s-a deschis procedura insolventei asupra societatii, pot fi urmarite silit doar bunurile aflate in proprietatea societatii.
In cazul in care se declanseaza procedura insolventei, la cererea creditorilor sau al lichidatorului judiciar, judecatorul sindic va putea dispune sa suportati o parte din pasivul societatii. In acest caz, se vor putea urmari si bunurile aflate in proprietatea administratorului.
Nu am nimic in proprietatea firmei sau pe numele meu, dar firma are constract de inchiriere in apartamentul parintilor.
Este cumva in pericol apartamentul parintilor?

Alte discuții în legătură

Insolvabilitate ContSters280612 ContSters280612 Buna ziua, as dori sa stiu daca ANAF poate cere intrarea in insolvabilitate a unui s.r.l. pentru o datorie de 23.000 lei. Multumesc. (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)
Raspundere ContSters193523 ContSters193523 buna ziua am o intrebare in cazul in care o societate comerciala a piratat niste programe le-a folosit are in proces pe rol imi spune si mie de ex daca ... (vezi toată discuția)