avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata facturilor in euro.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata facturilor in euro.

Administratorul vrea sa plateasca facturile primite de la furnizorii din Romania in euro, facturile primite sunt in lei. Se poate plati in euro daca facturile sunt in lei?
Avam clienti in exterior incasam in ct in euro si din acel cont vrea sa plateasca furnizorul.Daca se plateste in valuta avem si aici diferente de curs valutar, nu?
Multumesc
plata se poate face si in valuta,dar cf legii contabilitatii,contabilitatea se tine in moneda nationala.
Nu puteti plati facturi in lei emise de furnizori de pe teritoriul Romaniei in euroi. Schimbati euroii pe care ii aveti incasati in contul de valuta si apoi platiti in lei.
Puteti sa-mi dati o ordonanta sau ceva unde sa citesc ca nu este voie sa platesc in valuta facturile furnizorilor din Romania?
Multumesc
Regulamentul 4 din 2005 (art. 3 si anexa 2) al Bancii Nationale Romane reglementeaza acele operatiuni pentru care incasarile si platile se pot efectua in valuta.
[ link extern ]
Multumesc d.na.Din ce am citit din Regul 4 din 2005 rezulta ca putem sa facem plata in valuta, dar este vorba despre facturile din luna Aprilie care au fost emise in lei, iar acuma trebuie sa le platim in euro.Se poate asa ceva? Nu ar fi trebuit sa fie facturile in valuta si atunci puteam sa le platin tot in valuta?
Un client care este nerezident, stabilit in Italia, vrea factura in euro, i sa pus termopane in Romania.Se poate factura in valuta din moment ce montajul a fost in Romania?

Alte discuții în legătură

Plata transport international csehalina csehalina Buna, am o intrebare, sper ca ma poate ajuta cineva, as vrea sa stiu daca un furnizor roman imi face un transport international de marfa, poate sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Achizitie de la o pers.fizica lidiao lidiao Buna ziua, am achizitionat de la o persoana fizica un utilaj, am incheiat un contract intre mine si el, plata am facut-o din contul de euro, pe contract trec ... (vezi toată discuția)
Posibilitate plata dividende juliss juliss Buna ziua Am si eu o nelamurire cu plata unor dividende. Pe anul 2010 am de ridicat dividendele aferente . Am efectuat plata impozitului pe dividende ... (vezi toată discuția)