avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare casa parinteasca

buna ziua,
am mostenit o casa construita de catre parintii mei dar care figura in acte pe numele strabunicului meu asa ca intabularea a trebuit sa o fac prin judecatorie. am angajat avocat care intocmesca si finalizeze procesul. sentinta data de judecatorul de caz avea mai multe greseli dintre care la insistentele avocatei a corectat una singura, printre greselile necorectate este si adresa care nu este corecta. Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara a inregistrat imobilul pe adresa gresita din hotararea judecatoreasca. ce pot sa fac ca sa corectez aceasta gresala?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: barta_andras , utilizator 11:12, 5 Iulie 2011
Trebuie sa formulati cerere de indreptare eroare materiala cu privire la adresa imobilului conform art. 282 Cod procedura civila.
Se formeaza un dosar separat si daca se constata ca din eroare a fost trecuta o alta adresa, se va corecta eroarea prin pronuntarea unei incheieri.
Cu aceasta incheiere mergeti la Oficiul de cadastru.
Multumesc petru acest raspuns prompt, dar mai am o intrebare in acest caz.
pentru acest dosar nou (pentru corectarea erorii) se plateste taxa de timbru?
pot eu sa intocmesc acest dosar ca sa evit plata unui avocat? primul proces m-a costat enorm de mult si adevarul este ca acele greseli nu au fost corectate pt ca avocata nu a facut recurs la prima sentinta motivand ca nu vrea sa-l supere pe judecator. asa ca revin cu intrebarea ; pot sa intocmesc eu acel dosar?
multumesc!
Pentru cererea de indreptare eroare materiala nu se achita taxa de timbru.
Puteti sa faceti dvs cererea - trebuie sa indicati numarul si data sentintei civile, dosarul in care s-a pronuntat, in ce consta eroarea materiala pe care doriti sa o indreptati - adresa gresita.
Temei juridic al cererii - art. 282 Cod procedura civila.
actiune in instanta impotriva incheierii de intabulare ati facut?
multumesc,
cand voi intocmi acea cerere am sa va mai rog odata sa ma ajutati.
multumesc inca odata!

Alte discuții în legătură

Avocat Leordeanu Leordeanu Am imputernicit un avocat sa ma reprezinte in partajul unui teren .S-a dat dupa recurs decizie definitiva .Observ acum ca pe schita intocmita de expert ... (vezi toată discuția)
Încheiere greșită emisă de oficiul de cadastru și publicitate II_Maria II_Maria Ref. Încheiere emisă de Oficiul de cadastru și Publicitate Imobiliară zonal, cu ocazia intabulării unui imobil. A fost emisă și transmisă prin firma ... (vezi toată discuția)
Gresit numele in carte funciara ili47 ili47 Buna ziua ,acum am observat ca numele meu este gresit scris in cartea funciara ,lipseste ultima litera .Terenul respectiv ,am primit prin sentinta ... (vezi toată discuția)