avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare termica pe cont propriu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare termica pe cont propriu



care sunt pasii de urmat in cazul reabilitarii termice a apartamentului situat la etaj 1?Vreau sa fac acest lucru pe cont propriu
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 11:18, 17 Aprilie 2012
Reabilitarea termica este o operatiune complexa si cuprinde anveloparea peretilor exteriori de pe suprafetele comune, inlocuirea tamplariei la geamuri si balcoane, inlocuirea instalatiilor de la subsol, refacerea hidroizolatiei pe terasa blocului, etc.
Aceste lucrari nu pot fi efecuate/demarate individual, ci numai in conditiile in care AG a proprietarilor a hotarat acest lucru, a stabilit bugetul de venituri si cheltuieli in vederea efectuarii acestei operatiuni.
Este necesar sa mai cooptati vecini si sa mergeti la asociatie in vederea stabilirii tuturor problemelor legate de reabilitarea termica a imobilului.
Daca doriti o izolare termica pe cont propiu...o puteti executa ,dar numai pe interior.Aveti posibilitatea de a izola peretii exteriori din interior.Cereti prospecte si documentatie la produsul de exceptie "SUPERWAND DS" la adresa de e-mail alum_expert@yahoo.com Cu stima Lucian H.
va sfatuiesc sa nu plecati urechea la sfaturile celor care va sugereaza sa faceti izolarea imobilului prin interior:
1. prin izolarea interioara in perete se muta "punctul de roua" (cel vinovat de aparitia igrasiei) spre interiorul camerei, avind mari sanse sa va pricopsiti cu igrasie sau cu ceva bacterii care sa se dezvolte intre perete si izolatia proaspat montata. prin izolarea exterioara, "punctul de roua" este mutat spre exteriorul peretelui, minimizind astfel riscul aparitiei igrasiei. pentru conformitate, apelati la un profesor de termotehnica de la o facultate tehnica, de preferat de la constructii sau instalatii
2. prin izolarea interioara cu polistiren, peretii nu mai "respira" si daca veti pune un sifonier pe peretele exterior, veti constata ca peretele va "transpira" in timp si se va umezi
3. miscorati dimensiunile camerei
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
ContSters62736, utilizator
Buna dimineata,aveti perfecta dreptate.........pina la un punct.Superwand DS este un product in spatele caruia sta o cercetare si o tehnologie de peste 25 de ani !Acest product a fost creat pentru a acoperi bresa lasata de anveloparea cladirilor pe exterior.Acolo unde nu este posibila o anvelopare exteioara din motive technice:arhictectura deosebita,centrele urbanistice vechi)blocuri inalte si foarte inalte (costuri exagerate pentru schele)sau in modul privat unde nu doreste toata asociatia o anvelopare exterioara.(motive financiare)Eu am izolat pe interior cu acest product un apartament la et.4 si sint foarte multumit atit iarna cit si vara.Dar pentru o documentare mai complexa ,cu permisiunea Dv. am sa va atasez un pliant cu acst product.Cu stima Lucian H.
Prin recenta modificare legislativa, reabilitarea termica pe cont propriu va creaza avantajul scutirii de plata impozitului pe apartament pentru cativa ani.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
avvalentina, utilizator

Alte discuții în legătură

Autorizatie pentru izolare/anvelopare exterioara apartament sector 3 Cristian Ionescu Cristian Ionescu Buna Ziua Am facut o cerere scrisa la primaria sectorului 3 pentru a-mi aproba izolarea exterioara a apartamentului mentionand ca lucrarea se va face din ... (vezi toată discuția)
Legea 158/2011 pentru aprobarea oug 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte. lege nr. 158/2011 gabi1983 gabi1983 \"Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, in ... (vezi toată discuția)
E corect sa izolezi peretii pe interior? petitemichele petitemichele Buna ziua, Locuiesc la etajul 4 si as dori sa izolez bucataria.De cativa ani apare condes pe timp de iarna, mai ales de cand apartamentul de la 3 nu mai este ... (vezi toată discuția)