avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un sfat, va rog-evacuare tolerat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un sfat, va rog-evacuare tolerat

Buna ziua, am si eu o problema. Bunicii din partea mamei au un apartament, casa si teren la tara. In apartament au locuit inca de la inceput matusa mea(sora mamei: bunicii avand 2 copii: mama si matusa) cu sotul ei si copilul lor. Bunica si mama mea au murit si noi am facut succesiune dupa bunica. Acum proprietarii acelui apartament sunt: bunicul, matusa mea si eu. Problema este unchiul meu, sotul matusei: este alcoolic, face scandaluri si si-a dat copilul afara(momentan copilul locuieste la mine:mentionez ca are 20 ani).
In fine, s-a decis vanzarea apartamentului ca varul meu sa-si poate cumpara o casa a lui si sa stea linistit.Desi avem toate actele si am dat anunt la ziar, unchiul nu vrea sa inteleaga faptul ca nu are nici un drept legal asupra apartamentului si continua sa ne dea afara din casa de fiecare data cand mergem acolo. Ce se poate face in acest caz?Am incercat sa discutam cu el, cand este treaz e ok, dar cand bea e scandalagiu.
Intrebarea mea este : ce putem face ca unchiul sa inteleaga ca nu este corect ca sotia lui sa stea la tara, copilul lui la mine si el in apartament?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 22:25, 27 August 2008
o reclamatie la politie si evacuare intrucat locuieste ilegal in acel apartamant, fiind mostenire, numai sotia lui, adica matusa dvs are dreptul legal asupra acelui apartament.
Dar daca sotia lui este printre proprietari, nu are dreptul sa stea acolo? Ne putem lega de faptul ca sotia lui locuieste in alta parte de 5 ani si el sta abuziv in apartament?
Va multumesc mult pentru raaspuns.
Dar daca sotia lui este printre proprietari, nu are dreptul sa stea acolo?

Nu. Este un simplu tolerat.
Se poate promova cu sanse maxime o actiune in evacuare.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Ce trebuie sa facem pentru actiunea de evacuare? Cui trebuie sa ne adresam? Sper sa nu se ajunga acolo, pentru ca nimeni nu-i vrea raul, din contra toti insistam sa se duca la tara la matusa, dar nu vrea deloc. Asta pentru ca acolo nu prea bea.

Alte discuții în legătură

Evacuare sau nu? dacblood dacblood Buna seara, Am si eu urmatoarea problema: Eu si verisorul meu avem un apartament pe care vrem sa-l vindem (a fost obtinut prin mostenire de la bunici). In ... (vezi toată discuția)
Succesiune ....fÃrà raspuns. annaane28 annaane28 IN DISCUTIE...,,:-/CASA UNDE LOCUIESTE TATA IMPREUNà CU MAMA MEA DE 50 ANI....PROPETAR BUNICUL MEU DECEDAT ACUM 15 ANI(BUNICA DECEDATA INAINTEA BUNICULUI),NU ... (vezi toată discuția)
Sora bunicului meu mi-a donat o casă cu condiția s-o îngrijesc, obligație de care m-am achitat. acum fratele meu îmi spune că mă dă în judecată, poate ataca donația? crisaly17 crisaly17 Bună ziua! Povestea mea este următoarea: Mama mea a refăcut casa mătușii sale(sora bunicului),care nu avea alți moștenitori, nu a fost ... (vezi toată discuția)