avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului in invatamant

Plata pentru concediul de odihna se face anticipat, nu? Cum se poate califica o primarie care vireaza banii esalonat, luna de luna, cu pretextul ca e o... pedeapsa, fiindca nu-i place primarului cum au muncit profesorii in timpul anului? (oricum, de ani de zile se repeta aceasta "procedura", in conditiile in care scoala are aproape toate cadrele titulare, din care cam o treime au gradatie de merit). Este legal? Ce se poate face in aceasta situatie?
Potrivit art. 267(1) din Legea nr. 1/2011 (LEN), cadrele didactice beneficiază de concediu anual cu plată, în perioada vacanţelor şcolare, cu o durată de 62 de zile lucrătoare; în cazuri bine justificate, conducerea unităţii de învăţământ poate întrerupe concediul legal, persoanele în cauză urmând a fi remunerate pentru munca depusă.
Potrivit art. 145 din Legea nr. 54/2003 – Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare, pentru perioada concediului de odihnă, salariaţii beneficiază de plata indemnizaţiei de concediu de odihnă cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Unităţile de învăţământ şi ordonatorii principali de credite au obligaţia să acorde plata indemnizaţiei de concediu de odihnă pentru cadrele didactice o singură dată, cu cel puţin 5 zile înainte de plecare în concediul de odihnă, pentru întreaga perioadă a concediului de odihnă ce urmează a fi efectuat.
Multumesc, dar asta stiam. Ce se poate face pentru a iesi din acest abuz... premeditat?
Adresati o plangere catre Inspectoratul Scolar Judetean.
salgeta a scris:

Multumesc, dar asta stiam. Ce se poate face pentru a iesi din acest abuz... premeditat?


Puteti sesiza si Corpul de Control al Ministrului Educatiei, Cercetării, Tineretului și Sportului -
Care nu se deplaseaza sa verifice in teritoriu ci va solicita ISJ sa faca cercetarea,sa verifice situatia si sa le transmita lor.Apoi ei.pe baza raspunsului dat de catre ISJ,vor raspunde petentei.
Deci,tot la nivel local se solutioneaza situatia pana la urma.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna invatamant Radamante Radamante ART. 267(legea 1/2011) (1) Cadrele didactice beneficiază de concediu anual cu plată, în perioada vacanţelor şcolare, cu o durată de 62 de zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna invatamant Marissa87 Marissa87 Buna ziua, revin cu o alta intrebare pentru ca in cadrul unitatii nu gasesc raspuns. La inceputul anului scolar, cand am semnat contractul de munca era ... (vezi toată discuția)
Concediul legal in invatamant?... ViorelaAbrudan ViorelaAbrudan Buna ziua, sunt cadru didactic la o scoala, din cate stiu legea prevede 62 zile lucratoare pe an scolar. Pana la terminarea cursurilor s-au efectuat 15 zile ... (vezi toată discuția)