avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare firma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare firma

Mama mea a delapidat firma care a lucrat cu suma de 90000 lei din care a platit aproximativ 20 000.A recunoscuta la notar ca ii lipseste din gestiune aceasta suma,si tatal meu a luat la cunostinta ca stie despre aceste lucru si au semnat la notar ca va inapoia suma in caz contrar o sa fie executati.La momentul acela ei detineau un apartament care era ipotecat.Creditul fiind facut pe numele fratelui meu si al tatalui.Intre timp tata a decedat ,iar apartamnetul l-am cedat fratelui meu partea mea,iar mama a facut cu el vanzare-cumparare,deci mama nu mai este proprietara.
Acum mama este chemata in judecata.Mentionez ca mama lucreaza in strainatate pentru a-si putea plati datoriile,luna de luna a trimis catre firma o suma de bani,intradevar nu foarte mare.Ce este de facut?Mama are termen pe 16 august,trebuie sa se prezinte cu avocat?Mai poate pleca din tara?Se poate judeca in lipsa ei?Datoriile se pot rasfrange asupra copiilor? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters99244 , utilizator 10:53, 5 August 2011
Dosarul este civil sau penal?
heloo delapidare...e incriminata de 215.ind 1 deci penal....2. iti trebuie avocat ca sa nu iti de-a din oficiu 3. poate pleca din tara daca nu i-a fost adus la cunostiinta vreo interdictie de neparasire a tarii. 4 datoriile se pot rasfringe si asupra copiilor. p.s. ti-am lasat si un mesaj privat
Nu stiu ce scrie exact ca nu am citit eu citatia,mi-a fost citita de bunica.Nu sunt in localitatea unde a fost primita citatia.
Multumesc pentru raspuns.Dar in ce conditii se pot rasfrange datoriile catre copiii,daca nu noi nu avem nicio legatura cu lipsa banilor?




Daca mama nu mai are alte bunuri, societatea creditoara poate incerca anularea contractului de vanzare-cumparare prin care mama a instrainat cota parte din apartament catre fratele dvs.

Alte discuții în legătură

Succesiune, probleme intre frati catasol catasol Buna seara, Sunt plecata impreuna cu familia in baza unui contract de munca in Germania de mai multi ani. Lipsurile dintr-o societate care nu-ti acorda ... (vezi toată discuția)
Bună ziua Catalin 70 Catalin 70 Am și eu o problema.Eu, sora mea și mama mea vrem sa facem succesiunea după tatăl decedat. Problema se pune cam asa. Noi am am mai avut un frate care și ... (vezi toată discuția)
Renunt la parte din donatie cristea sandra cristea sandra In urma cu 5 ani a decedat mama,iar eu,fratele si tata am dezbatut mostenirea,constand intr-o casa impreuna cu terenul aferent.Deoarece fratele avea din partea ... (vezi toată discuția)