avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de crestere a copilului

Buna ziua,

as dori sa stiu cat trebuie sa stai in concediu prenatal pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?

eu din lege am inteles ca din cele 126 de zile de concediu trebuie sa ai minim 42 zile pastrate pentru dupa nastere, dupa care intrii in concediu de crestere a copilului. in ultima vreme au auzit zvonuri cum ca ar trebui sa imi iau toate cele 84 zile inainte de a naste pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. care este adevarul?
Adevarul este asa cum spune in lege.
Trebuie sa aveti 42 de zile pentru lauzie si din a 43 zi puteti beneficia de cic daca indepliniti conditiile de stagiu, adica 12 luni anterior datei nasterii copilului .
Incepand cu a 43-a zi de viata a copilului puteti intra in concediu pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani.
Concediul de maternitate (sarcina si lauzie) nu are nici o legatura cu concediul pentru cresterea copilului.
deci eu as putea sa imi iau din cele 126 zile, inainte de nasterea copilului doar 30 zile si restul de 96 zile dupa nastere? iar dupa aceste 96 zile sa intru in concediu de crestere al copilului?
Da puteti face acest lucru.
Puteti sa va luati toate 126 de zile dupa nastere, ideea este sa aveti minim 42 de zile. Apoi intrati in concediu si indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani
Va rog, cititi cu atentie raspunsurile noastre si nu mai puneti intrebari fara rost.
Si "nikol.ilea" si eu v-am raspuns clar: in a 43- zi de viata a copilului puteti intra in CCC, cu conditia sa indepliniti conditiile de stagiu de 12 luni inaintea nasterii. Concediul de maternitate nu are nici o legatura cu CCC.

Alte discuții în legătură

Concediu pre si post natal mara 2011 mara 2011 Buna ziua, Daca o persoana nu doreste sa intre in concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de doi ani,la intelegere cu firma,aceea persoana este ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pana la 2 ani... analis analis Buna seara!Am un baietel de aproape 2 anisori...pe 4 iunie va implini doi ani....Am auzit spre sfarsitul anului trecut ca s-ar putea prelungi concediul de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la servici mai repede din ccc imi permite, pe parcursul celor 2 ani, reintoarcerea in ccc pana la 2 ani? roberta22 roberta22 am nascut acum patru luni am beneficiat de cele 126 zile de concediu medical am stat o luna si zece zile in concediu indemnizatie copii si am hotarat sa ma ... (vezi toată discuția)