avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovigneta ramane valabila?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovigneta ramane valabila?

Buna seara, fiul meu a avut un autoturism la care a achitat rovigneta pe intreg anul. Acum si-a vandut autoturismul, dar a pastrat numerele( erau preferentiale). Doresc sa stiu daca la achizitionarea unui alt autoturism, mai trebuie platita rovigneta pana la sfarsitul anului, daca va avea aceleasi numere pe care s-a mai facut o plata?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zcb , utilizator 22:19, 17 August 2011
6. Rovinieta isi pastreaza valabilitatea in cazul in care am vandut vehiculul, am
pastrat numarul de inmatriculare, si am inmatriculat un alt vehicul cu acest
numar?
- NU

[ link extern ]
Cand ati achizitionat rovinieta pe document daca va uitati cu atentie se trec datele de identificare ale masinii intre care si seria de sasiu. Iar noua masina cumparata nu poate sa aiba aceeasi serie de sasiu si cu exceptia nr de inmatriculare celelalate date nu mai corespund. Deci este musai sa va achizitionati alta rovinieta.
Va multumesc pentru raspunsuri, asa voi face.
E o idee sa nu platesti o noua rovigneta, insa dl A.Tudor v-a explicat dpdv legal incadrarea/identificarea datelor privind auto. Deci, o mica schimbare in sistem va poate identifica si dvs veti putea plati o suma cu de 10 ori mai mult decat valoarea rovignetei. Ramane sa va decideti daca va place riscul si daca stiti sa va descurcati si la un control de rutina, unde va fi prezent agentul constatator in persoana si nu aparatul electronic de citit. Toate cele bune!
In luna iulie mi-am schimbat si eu masina si m-am interesat in legatura cu acest subiect. Pe rovineta apare atat numarul de inmatriculare al masinii cat si seria sasiului. In cazul schimbarii proprietarului pentru a nu avea probleme este necesar sa va adresati SDN ( Serviciul de Drumuri Nationale) de care apartineti pentru a solicita modificarea in baza de date a numelui proprietarului. Se achita o taxa de 20 lei la lei. Precizez ca este vorba de mentinerea valabilitatii rovignietei achitate de fostul proprietar.
In cazul dumneavoastra, parerea mea este ca ar trebui sa achitati rovigneta pentru masina achizitonata si sa depuneti la SDN cerere prin care solicitati restituirea contravalorii rovignetei pe care ati achitat-o dumneavoastra, pentru masina pe care ati vandut-o, proportional cu perioada ramasa din an cand nu beneficiati de serviciile ADN.
Parerea mea este sa intrati si pe site-ul oficial al ADN. Prietenul nostru, www.google.com, va v-a ajuta cu siguranta! Veti gasi raspunsurile de care aveti nevoie. Eventual dati un telefon si aflati de la ei cum ar trebui sa procedati.
Personal, nu as risca o amenda pentru neplata rovinetei. Cu banii pe amenda ati putea achita de voie 4-5 rovignete. Sper sa luati cea mai buna hotarare! Succes!

Alte discuții în legătură

Dacă am imatricula o mașină din alt județ este valabilă ... Dan Cantemir Dan Cantemir Dacă am imatricula o mașină din alt județ este valabilă rovinieta de la vechiul proprietar (vezi toată discuția)
Rovinieta, intrebari si eventuale cai de atac CristianMandoiu CristianMandoiu Buna ziua, am si eu o mica nelamurire si nu stiu cat e de ok. Am achizitionat in urma cu fix un an o masina. Masina avea rovinieta valabila pana in ... (vezi toată discuția)
Rovinieta valabila la masina schimbata? elena cailean elena cailean buna ziua. am vandut acu 2 luni o masina pentru care aveam platita rovibieta pe un an. acum am alta masina dar care poarta numerele celei vandute( am pastrat ... (vezi toată discuția)