avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum pot sa comercializez produse in piete, fara casa ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum pot sa comercializez produse in piete, fara casa de marcat, daca sunt IF ?

Buna seara, va rog sa -mi spuneti cum pot sa comercializez produse in piata, daca nu am casa de marcat si sunt IF(intreprindere familiala)? Se poate pe baza de factura cu chitanta? sau sunt si alte modalitati?
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 12:08, 19 August 2011
Dava vindeti catre persoana fizice sunteti obligata sa aveti casa de marcat fiscala, alta posibilitate nu exista.
Cine nu are sau nu foloseşte casa de marcat riscă o amendă între 8.000 şi 40.000 de lei, potrivit ordonanţei nr. 28/1999, există unele activităţi exceptate de la obligaţia de a utiliza casele de marcat fiscale. În această categorie intră comerţul ocazional cu produse agricole efectuat de producătorii agricoli individuali care îşi vând produsele în pieţe, târguri şi alte locuri publice autorizate, vânzarea de ziare şi reviste prin distribuitori specializaţi, transportul public de călători pe bază de bilete şi abonamente, activităţi privind încasări pe bază de bilete de acces la spectacole, muzee, expoziţii etc.
suntem apicultori, comercializam miere in piata si am accesat masura 141. Cum imi trec vanzarile in registrul de vanzari daca nu am casa de marcat? Vanzarea de produse apicole nu este inclusa in acele activitati care fac exceptie de la utilizarea casei de marcat?De ce nu pot face factura? sunt neplatitor de tva
cand ati infiintat IF trebuia sa va luati si carnet de facturi (vedeti ca sant si pentru neplatitorii de TVA,le numerotati si snuruiti si le inreg la finante)si chitante,pe care le puteti folosi cand vindeti mierea,si pe care le inregistrati in registrul jurnal de incasari si plati,iar cand o sa faceti declaratia 200 de venit trebuie sa stiti ca veniturile din apicultura,momentan,nu se supun impozitului pe venit de 16%,cf codului fiscal.
daca sunteti IF inseamna ca nu desfasurati activitati "ocazionale".

nu puteti vinde la persoane fizice (consumatori) fara eliberare bon fiscal.- o.g.28/1999

Alte discuții în legătură

Pfa _cod caen 0149 contabilitateglass@gmail.com contabilitateglass@gmail.com Buna ziua. Daca am PFA , cod CAEN.0149, pentru a vinde la borcan mierea de albine in magazine (pe baza de factura).. , imi trebuie casa de marcat???Acea ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea pentru cazan tuica danutzadani danutzadani Vreau sa ma autorizez ca intreprindere individuala - distilarea, rafinarea si mixarea bauturilor alcoolice - cazan de tuica.As dori sa-mi spuneti ce documente ... (vezi toată discuția)
Registre si impozite ii pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Am infiintat un II (intreprindere individuala) in anul 2014. Va rog sa imi spuneti care sunt registrele care trebuie completate, care sunt ... (vezi toată discuția)