Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

M`au prins baut la volan,acum 3 luni,cu o alcoolemie de 0,42 in aerul expirat si 0,85 in sange pe prima proba,iar pe a doua 0,65,in parcare :D . Pe atunci politistul mi`a dat o dovada care imi interzice dreptul de a circula pe drumurile publice cu orice autovehicul timp de 3 luni.Acele 3 luni au trecut,dosarul nu s`a solutionat...din cate am inteles de la tipul de la cercetari penale voi ramane cu permisul si ma voi alege doar cu amenda penala dat fiind faptul ca politistul care m`a prins nu avea nici un fel de semnal acustic sau luminos in functiune,eram si in parcare une urma sa las masina,eram cu farurile si motorul oprit cand a venit el la mine...M`a vazut in mers dar nu stiu daca are vreo dovada.Prostia a fost ca eu am recunoscut ca am mers si ca atunci parcasem si urma sa las masina acolo.In fine..Nu asta e intrebarea mea..Cele 3 luni au trecut si as vrea sa va intreb daca nu cumva pot sa cere o dovada,macar pe 2 saptamani cu drept de circulatie ? pentru ca am mare nevoie de masina..:sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters213190 , utilizator 21:11, 16 Noiembrie 2011
1. Eu as interzice pe VIATA dreptul de a conduce celor ce umbla cu alcoolemia dumneavoastra la volan.
2. Ati recunoscut, nu mai aveti ce face.
3. Daca mergeti pe premisa aceasta o sa luati condamnare cu executare.
4. Fiti multumit daca va da o amenda penala sau o pedeapsa cu suspendare.
5. Ca sa ajungi la 0.85 la mie trebuie sa bei mult.
6. Amenda penala se inscrie in cazier deci adio servicii bune toata viata.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
giv, utilizator
Stiu ca am gresit dar...

edit : Am vrut sa spun ca mi s-a spus de catre tipul de la urmariri penale ca voi ramane doar cu o amenda contraventionala ***
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
ContSters213190, utilizator
Pt conducere sub influienta alcoolului nu se da dovada cu drept de conducere dar e bine sa incercati ca vorba aia "incercarea moarte n-are".
Acel tip zice ce vrea. Important este ce va zice instanta.
aaa si inca o chestie domnule " giv " : Mi s`a spus ca este posibil sa nu se mai ajunga in instanta ci sa ramana la nivel de parchet.Este posibil si asta ?

Alte discuții în legătură

Pot sa conduc pana imi ridic permisul de la politie? ContSters213190 ContSters213190 Acum 6 luni ( ieri s-au implinit ) am fost prins in trafic cu o imbibatie alcoolica in aerul expirat de 0,42 . Am fost dus la probele de sange unde mi`a iesit ... (vezi toată discuția)
Am lovit autoturismul cu alcoolemie de 0,74 la mie joky15 joky15 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire.Am consumat bauturi alcoolice la cineva acasa si a intervenit o problema care m-a facut sa iau autoturismul si sa ... (vezi toată discuția)
pentru cat timp se poate suspenda carnetul la 0,65 alcoolemie? mihaeita mihaeita buna ziua..sunt mihai..si vreau sa-mi explice si mie cineva..am fost intr-o seara la discoteca si ma prins beat la volan politistul din comuna..ma dus la ... (vezi toată discuția)