avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere auto cu nr. rosii expirate, fara sa stiu.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere auto cu nr. rosii expirate, fara sa stiu.

Buna seara. Am fost oprit in trafic de un echipaj de politie care s-a luat dupa mine cu girofarul si sirena pornita desi nu facusem nimic. Am oprit imediat iar ei mi-au solicitat autorizatia de circulatie provizorie (masina avand nr rosii). Le-am spus ca nu am nici un act la mine, masina e a fratelui meu care a luat-o recent iar actele masinii sunt la el. Au verificat numerele prin statie si au iesit expirate. Le-am spus ca eu nu stiu nimic despre acest lucru, fratele meu spunandu-mi ca masina are inca nr valabile. Am fost dus la politie si eu si fratele meu (care se afla cu mine in masina) si am dat declaratie cum s-a intamplat si mi-au luat permisul, spunandu-mi ca e caz penal.
Intrebarea mea este daca pot scapa cu NUP datorita faptului ca nu aveam cunostinta ca masina are nr. expirate.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marin82 , utilizator 12:04, 12 Octombrie 2008
Potr.art.51 din C.pen. (eroarea de fapt) nu constituie infractiune fapta prev. de lg.penala, cand faptuitorul, in momentul savarsirii acesteia, nu cunostea existenta unei stari, situatii sau imprejurari de care depinde caracterul penal al faptei.
Astfel, puteti obtine scoaterea de sub urmarire penala(art.11 al.1 lit.b rap. la art.10 lit.e C.pr.pen.) sau achitarea, in cursul judecatii(art.11 al.2 lit.a rap. la art.10 lit.e C.pr.pen.).
Av.Eva Carbunaru
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra si timpul acordat acestui subiect!

L.E. In acest caz trebuie sa astept ca dosarul sa ajunga la un procuror sau se poate face ceva? Eu am mare nevoie de permis iar asta va dura cred cateva luni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2008
marin82, utilizator
Bună dimineaţa.
Înţeleg că aveţi mare nevoie de permis. Redobândirea acestuia până la soluţionarea dosarului o puteţi face numai după ce obţineţi din partea procurorului o adresă prin care se ,,dispune" restituirea permisului.
Adresa va trebui să o înaintaţi şefului Serviciului Politiei Rutiere pentru a v-o semna şi a vă restitui permisul până la soluţionarea în mod definitiv a dosarului penal în care probabil, veţi fi cercetat.
Pentru alte detalii vă sunt disponibil.
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2008
Cabinet de Avocatura Ispas Daniel, Avocat
Art. 111 alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, "potrivit cu care prelungirea dreptului de circulatie se poate dispune de catre seful politiei rutiere pe raza careia s-a comis fapta, la propunerea procurorului care efectueaza urmarirea penala sau care exercita supravegherea cercetarii penale ori la propunerea instantei de judecata care solutioneaza cauza penala ori plangerea introdusa impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei."
a fost declarat neconstitutional de Curtea Constitutionala prin decizia nr.742/2008.
Av.Eva Carbunaru
Inseamna ca nu am altceva de facut decat sa astept solutionarea dosarului.....

Alte discuții în legătură

Conducere cu numere de inmatriculare provizorii expirate sebastian.34 sebastian.34 am condus masina de firma cu numerele provizorii expirate. am fost oprit de politie mi-au retinut permisul si numerele. am cerut sa fiu escortat de politie ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate dodo7 dodo7 Buna tuturor! In data de 23 ianuarie am fost oprit de un echipaj de politie si mi-au cerut dovada de cirulatie provizorie, aceasta fiind expirata mi s-a ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate, cazul stagneaza de 3 luni... bogdan_alex_469@yahoo.com bogdan_alex_469@yahoo.com Buna ziua, Acum 3 luni am fost oprit de politia rutiera si mi s-a adus la cunostinta ca numerele de la masina imi erau expirate de jumatate de ora(fiind ... (vezi toată discuția)