avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare inaintea deschiderii pocedurii succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare inaintea deschiderii pocedurii succesorale

Daca in urma defunctului raman 2 mostenitori (sotia si copilul acestuia) se poate vinde sa zicem o casa sau un teren fara a face succesiunea daca ambii mostenitori sund de acord? Cum se poate face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 21:55, 31 August 2011
Nu.Trebuie facuta succesiunea, cadastru, intabularea si apoi se vinde.Copilul este minor?
Nu se poate face un antecontract de vanzare cumparare sau sau sa se vanda o parte din drepturile succesorale care vor avea si rolul de a dovedii acceptarea tacita a mostenirii daca vinderea dr. succ. se face inainte de acceptarea expresa? Copilul nu este minor.
o vanzare a drepturile succesorale in acest caz nu are decat vloarea unei acceptari tacite si atat. Trebuie deschisa intai succesiunea ca sa fie intr adevara o vanzare de drepturi succesorale si succesibilul sa fie acceptat expres mostenirea.
Concluzia dezbateti succesiunea si apoi vindeti apartamentul.
deci se poate? :strong:
nu se poate vinde pana nu se dezbate succesiunea. se poate vinde dreptul litigios.

Alte discuții în legătură

Pot sa vand un teren pe baza testamentului? adriansecara adriansecara bunicii mei au decedat,mama mea este mostenitor rezervatar dar are si testament pentru o suprafata de pamant.Poate vinde pe baza acestui testament? Dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Problema vanzare teren de catre un co-indivizar cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda un teren. Acea persoana era co-proprietar pe teren impreuna cu sotia sa, care a decedat. ... (vezi toată discuția)
Pot vinde un teren fara succesiune? nane406 nane406 Buna ziua, am mostenit de la antecesorul meu 50% dintr-un teren. Cealalta mostenitoare timp de 5 ani, a refuzat sa facem succesiunea desi a acceptat ... (vezi toată discuția)