avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... OUG 109/2005 privind transporturile rutiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

OUG 109/2005 privind transporturile rutiere

Buna ziua,
O societate a fost amendata pentru faptul ca a efectuat un transport rutier fara a detine certificat de transport in cont propriu, conform art. 572 lit. b) din OUG 109/2005 privind transporturile rutiere, iar conform art. 62 alin (1) din ordonanta, i-a fost suspendat dreptul de utilizare a vehiculului prin retinerea placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare pe o perioada de 6 luni. Deoarece nu a fost achitata amenda contraventionala , dupa expirarea termenului de suspendare de 6 luni , aceasta perioada de suspendare s-a prelungit cu inca 6 luni (art. 62 pct. 6 din OUG 109/2005). Imi puteti spune, va rog, ce se intampla dupa exprirarea celor 12 luni de la suspendarea placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare? Vor fi acestea restituite societatii de transport fara plata amenzii contraventionale?... deoarece nu este specificat nicaieri in ordonanta ce se va intampla la expirarea celor 12 luni de la suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului. va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum pot motiva in drept contestatia unui proces verbal de contraventie in cazul meu glo glo am primit o amenda pe motivul ca nu aveam licenta de transport si certificatul de inmatriculare in original la mine in momentul controlului conf. OUG ... (vezi toată discuția)
Placute retinute transport ilegal de persoane cyan cyan In cazul transportului ilegal de persoane (L38/2003) se retin certificatul de inmatriculare si placutele urmand a fi restituite la cerere dupa trecerea unei ... (vezi toată discuția)
Retinere placute + certificat de inmatriculare marius213 marius213 Buna ziua, Pe data de 20.10.2016 am fost oprit de un echipaj de politie rutiera in timp ce eu ma deplasam cu masina de la servici spre casa. ... (vezi toată discuția)