avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... valabilitatea unui contract de comodant si comodatar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

valabilitatea unui contract de comodant si comodatar

am un contract incheiat intre mine ca persoana fizica si o societate comerciala pentru a pune la dispozitie o masina.
contractul a fost incheiat in anul 1999 si nu a fost reziliat de nici una din parti,intre timp societatea respeciva sa privatizat,automat sa schimbat si conducerea etc,ect.in schimb eu ca persoana fizica am fost si sint si in prezent salariatul acestei societati comerciale.
in concluzie vreau sa stiu daca acest contract mai este valabil sau nu.
mentionez ca datele de inregitrare a firmei si codul fiscal sint aceleasi.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214051 , utilizator 18:13, 31 August 2011
Contractul respectiv nu a fost nici pana acum valabil. Persoanele juridice nu pot face acte cu titlu gratuit, decat anumite exceptii ( sponsorizare, mecenat).
de ce nu a fost contractul nici pina acum valabil,doar masina am dato spre folosinta societatii comerciale cu titlu gratuit,bineinteles si cu decontarea cheltuililor de intretinere iar imprumutul pentru folosinta a fost si este gratuit.
contractul a fost semnat si de consilierul juridic.
Schimbarea denumirii unei societati, schimbarea actionarilor/asociatilor si alte asemenea schimbari nu sunt motive de nevalabilitate a contractului.

EU (persoana fizica) am ramas tot EU, chiar daca am un alt nume (prin casatorie) decat cel cu care m-am nascut sau daca mi-am schimbat culoarea parului. Ma identific prin CNP si pot sa fac dovada (cu certificatul de casatorie) de ce ma cheama (numesc), cum ma cheama. Acesta nu este un motiv pentru nevalabilitatea contractului prin care mi-am achizitionat un bun, la vremea cand ma numeam altfel decat acum.

In mod similar, persoana juridica se identifica prin CUI si se poate face dovada schimbarilor de denumire, etc. Si tot astfel, contractele incheiate de persoana juridica X raman valabile, chiar daca astazi, aceeasi persoana juridica, poarta denumirea Y.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
romascanu, moderator
Intelesesem ca firma era comodant, nu dvs. Asa bineinteles ca e valabil contractul.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat clara112 clara112 Buna ziua! 2 societati comerciale au incheiat un contract de comodat, obiectul fiind un imobil. Destinatia: sediu de firma; tot aici are si ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat sau inchiriere madalinap80 madalinap80 Buna ziua O pers juridica are in folosinta, cu un contract de comodat, de la o pers fizica, un spatiu comercial. Pers juridica doreste sa dea o parte din ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)