avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Deplasare in UK cu autoturismul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Deplasare in UK cu autoturismul

Buna ziua. Intentionez sa merg in UK cu masina personala dacia logan si sa locuiesc o perioada de cel putin un an acolo. Am auzit din diverse surse ca s-a intamplat ca romani stabiliti temporar acolo, folosind autoturisme personale inmatriculate in Romania ca acestia sa fie opriti in trafic de politie si sa li se confiste autoturismul sub pretextul ca asigurarea romaneasca nu este valabila acolo sau ca nu au dreptul sa conduca pe teritoriul UK un autoturism inmatriculat in alt stat mai mult de cateva luni (doua sau trei luni). Din aceleasi surse am aflat ca respectivii romani care au avut un astfel de ghinion au trebuit sa apeleze la un avocat pentru a-si recupera autoturismul astfel confiscat, cheltuind cateva mii de lire si asteptand cateva luni decizia judecatoreasca pana sa-si recupereze autoturismul. Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la acest aspect, daca exista un acord incheiat intre tara noastra si Marea Britanie cu privire la circulatia rutiera a autoturismelor inmatriculate in Romania pe teritoriul Marii Britanii, daca exista o perioada maxima in care poti conduce un autoturism inmatriculat in Romania pe teritoriul UK si daca da cat este aceasta. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Pot fi condamnat pt trafic de tigari?? autohot autohot Sunt sofer de camion si am fost depistat in punctul de frontiera Dover <Anglia> avand ascunse 162 cartuse de tigarii de provenienta romaneasca,timbrate ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto have have Se poate restitui taxa de prima inmatriculare la un autoturism Dacia Logan nou in luna august anul 2011 de la producatorul Dacia din Romania? M-am adresat la ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto?!?! 30vld 30vld Buna ziua tuturor, am nevoie de o informatie in legatura cu o taxa auto nerecuperata. Am cautat pe forumuri si am gasit n\'spe mii de raspunsuri. Am ... (vezi toată discuția)