avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cerere de suspendare din functia publica respinsa. ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cerere de suspendare din functia publica respinsa. Abuz in serviciu?

Sunt functionar public, si mi-am depus cerere de suspendare din functia publica, pentru 2 ani ca urmare a desfasurarii unui master in strainatate.
Directorul nu vrea sa-mi semneze cererea, sa imi dea acceptul sa plec.
Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:29, 20 Septembrie 2011
atacati decizia la instanta de contencios administrativ. :)
Trebuie sa spun ca sistemul este foarte corupt.
Cererea mea de suspendare din functie pe motivul efectuarii unui master nu a fost aprobata de conducatorul institutiei.
Incepe scola si pied anul daca nu ma prezint.
Se poate face plangere penala pentru abuz in serviciu?
Dar de ce nu alegeti dvs. un program de master in sistem de invatamant la distanta?? Poate este nevoie de dvs. in institutie si seful dvs. nu-si poate permite sa lipsiti 2 ani de la serviciu...
Nu am cum sa fac la distanta, masteratul se desfasoara in Anglia.
Seful meu ma hartuieste, nu are nevoie de mine, plus ca in serviciu lucreaza 9 oameni, nu e nici o problema.
Iar acum 2 - luni s-au mai suspendat din fuctie si alti colegi de la alte servicii, si ei au primit aprobarea.
Iar eu ca functionar public am dreptul sa ma perfectionez, prin lege. Lg.188/1999.

Intrebarea ramane aceeasi , pot sa fac plangere penala pentru abuz in serviciu
1. Tipul de suspendare dorit de dvs. se aproba de persoana ce are competenta de numire, adica SE FACE PRIN ACORDUL PARTILOR.... Daca respectiva persoana nu va aproba suspendarea, nu aveti ce face legal, de unde si pana unde "plangere penala pentru abuz in serviciu"?...:hammer:

2. Seful meu ma hartuieste, nu are nevoie de mine, plus ca in serviciu lucreaza 9 oameni, nu e nici o problema.
Aveti doua optiuni:
- dati-va demisia si lasati pe altcineva care vrea sa lucreze
-sugerati desfiintarea acestui post daca nu este nevoie de dumneavoastra si beneficiati de indemnizatie de somaj...X-(

Alte discuții în legătură

Suspendarea raportului de serviciu Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Am urmatoarea problema: Lucrez intr-o institutie publica si am primit din partea forului nostru superior o adresa prin care ni se spune ca ... (vezi toată discuția)
Suspendarea - interes personal legitim ally.emilly ally.emilly Potrivit art.95 alin (2) din Legea 188/1999 republicata "raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cartala cartala acum cu noua modificare a legii 188 din 1999 sa inteleg ca perioada de suspendare se face din 6 in 6 luni pana se aunge la 3 ani in cadrul aceleasi institutii? (vezi toată discuția)