avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ADEVERINTA MEDIC DE FAMILIE NECESARA LA ANGAJARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ADEVERINTA MEDIC DE FAMILIE NECESARA LA ANGAJARE

Buna seara,

La angajare mi se solicita o adeverinta de la medicul de familie in care sa se specifice ca sunt apt de munca.
Medicul de familie a refuzat sa scrie pe adeverinta "apt de munca" precizand ca aceasta mentiune poate fi facuta doar de cei de la Medicina Muncii si nu de medicul de familie, acestia neavand dreptul sa scrie "apt de munca"
Acesta insa a mentionat pe adeverinta respectiva: "Clinic sanatos.Nu este in evidenta cu boli cronice sau neuropsihice."
Va rog sa imi spuneti daca este valabila mentiunea care mi-a fost trecuta pe adeverinta de la medicul de familie, sau daca nu, ce ar trebui sa fac in continuare?


Va multumesc.


La solicitarea angajatorului (conducatorul unitatii) prin fisa de solicitare a examenului medical la angajare, efectuati examenul clinic in urma caruia medicul de medicina a muncii va completa fisa medicala de aptitudini.
(Ordinul 761din 30 octombrie 2001pentru aprobarea Metodologiei privind examenul medical la angajarea în muncă, examenul medical de adaptare, controlul medical periodic şi examenul medical la reluarea muncii)
Da , este valabila , aceasta adeverinta o dati la Medicina Munci care va elibera avizul APT DE MUNCA intru cat Medicina Munci nu detine fisa medicala de la medicu de familie.
parerea mea ""smulsa din practica"" este sa faceti programare la medicina muncii.,faceti analizele de sange si plamani,mai nou trebuie si cel psihologic si obtineti adeverinta "apt de munca", pretul este intre 80 si 120 ron in functie de clinica
e calea cea mai scurta si fara bataie de cap

intradevar, medicul de familie scrie "Clinic sanatos.Nu este in evidenta cu boli cronice sau neuropsihice."

Parerea mea este sa cititi Ordinul la care am facut referire si nu numai. Controlul medical si analizele le hoataraste medicul de medicina muncii in functie de locul de munca, meserie/functie, etc.
Codul muncii:
Art. 27
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
(3) Competenta si procedura de eliberare a certificatului medical, precum si sanctiunile aplicabile angajatorului in cazul angajarii sau schimbarii locului ori felului muncii fara certificat medical sunt stabilite prin legi speciale.

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
ContSters42179, utilizator
la angajare se face analizele si se solicita viza de la medicul de medicina muncii

Alte discuții în legătură

Adeverinta medicala pentru concurs angajare marinasimionescu marinasimionescu Buna seara, Am solicitat de la medicul de familie o adeverinta medicala pentru inscrierea la un concurs de angajare. In adeverinta eliberata s-a specificat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de aptitudini AlbertMiru AlbertMiru La angajare , nu este suficienta adeverinta de la medicul de familie? Obligatoriu e nevoie de adeverinta de la un medic in \"medicina muncii\"? multumesc! (vezi toată discuția)
Adeverință medicală apt pentru a preda în învățământ Stan Tudor Stan Tudor Medicul de familie poate să îmi elibereze o adeverință medicală din care să rezulte că sunt apt pentru a preda în învățământ dacă sunt în ... (vezi toată discuția)