avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... rentabilitatea profesiei de mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

rentabilitatea profesiei de mediator

Avand in vedere costurile unui program de mediere doresc informatii ajutatoare daca aceasta profesie se amortizeaza relativ usor pt un absolvent de studii superioare adica
1) exista volum de munca
2) exista niste tarife minimale decente

NU as vrea sa fac acest curs decat cu scopul de a recupera investitia din curs si a avea o profesie "normala" in ciuda conditiilor actuale economice.

Ce zic mediatorii care au facut deja cursul, se merita financiar profesia sau nu? Astept pareri cat mai diverse, din "teren". Exista in prezent inflatie de mediatori? Da/nu. Mersi E atat de imposibila intrebarea?>

Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 18:07, 26 Septembrie 2011
Dat fiind modul cum abordati problema raspunsul este sigur "nu se merita" in cazul dv. sa fiti mediator.
Ca in orice alta profesie renumele este dat de : calitatea profesionala, umana, capacitatea de a va insusi si aplica normele deontologice in materie si nu in ultimul rind constiinta apartenentei la un mecanism social fundamental al statului. Lipsa acestora este intuita repede de clienti si de colegii de breasla astfel incit veti fi marginalizat (presupunind ca sunteti admis in profesie) si evitat , deci amortizare nu va fi. ;)
Fara a fi obraznic va intuiesc si recomand o cariera de succes in politica.:P
Dupa ce ai absolvit o facultate
pe de-o parte inca o facultate este relativ o tinta indepartata,
pe de alta parte cursul de 2 saptamani, ar putea ulterior reprezenta "sponsorizarea" pentru a-mi sustine singur financiar facultatea de drept (fiind un prim contact in aceasta directie serioasa),
atata timp cat exista cursuri de pregatire profesionala organizate si accesibile, existente, nu ar trebui sa imi fac alte probleme (in alte profesii liberale nici NU exista, chiar daca le cauti),

Dvs personal castigati bine din mediere? Aveti clienti? Sunteti lovit de criza la un mod major, cu toate ca justitia merita degrevata....de dosare? Cum ar trebui sa pun problema corect, ca mediator incepator. De ce v-ati facut dvs mediator? Multumesc

(Adevarul-adevarat e ca Nimeni nu traieste din mediere...). Deci e mai mult o investitie in "intelect".

Se castiga financiar sau nu....?

Nu cred ca orice intelectual are stofa de lichea politica (scuze de limbaj)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
Nu sunt mediator, dar cu siguranta va spun ca abordati problema gresit. Clientela se castiga sau pierde prin renumele pe care vi-l faceti sau il aveti deja. Oricum un mediator bun nu rezulta in urma absolvirii unui curs ci in primul rind se pune accentul pe experienta pe care o aveti in domeniu. Daca lumea va stie ca o autoritate morala si profesionala e de bine, daca nu va stie nimeni in domeniul in care aveti diploma de licenta .......
clientela castigata......totusi ma intereseaza daca este sau nu inflatie de mediatori, daca acestia au de lucru, sau nu, daca se pune problema ca sunt medieri unicat dintre care unele sa ajunga la sume considerabile....in fond daca nu cunosti personal nici un mediator si ai nevoie de un mediator cum ai putea sa ii verifici moralitatea? ... daca e secret profesional cat castiga un mediator, asta e, nu o sa aflu niciodata..... personal nu am vazut lumea sa se aglomereze la mediatori... si aveam nevoie de explicatii, sa nu fac o posibila eroare. Oricum domeniul meu de licenta este total paralel cu problemele juridice in esenta lor. Cum se pune corect problema?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
Buna ziua. Din mediere "se traieste", eu si multi alti colegi suntem exemple. La acest moment sunt cca 3200 de mediatori, departe de a fi "inflatie", un studiu de acum cca 2 ani mentiona ca masa critica minima necesara este de 7-8000 mediatori raportat la numarul de dosare din instanta la acel moment. De atunci, dosarele s-au inmultit cu cca 30%.

Nu exista onorarii standard/minimale. Onorariile se calculeaza prin raportare la taxa de timbru de care partile sunt scutite in cazul in care solutioneaza prin mediere; dupa caz, prin raportare la valoarea obiectului in litigiu; uneori, onorariu pe ora; functie de disputa si parti. Medierea nu este sora mai saraca a avocaturii, dar evident partile ies in avantaj, chiar daca vin si cu avocatii in mediere, nu mai achita expertize si rezolva si mult mai rapid.

Nu este necesara pregatire juridica, mediatorul nu da solutii si nu impaca partile; personal cred chiar ca avocatii nu sunt chiar cei mai inzestrati mediatori, existand tentatia profesionala de a califica si judeca :); conteaza mai mult alte date personale, de temperament si caracter.

BR_NICKU are perfecta dreptate, profesia este liberala si cum o gestionezi, asa o ai. Depinde asadar de fiecare ce si cat doreste. Pana acum nu am vazut esecuri ale colegilor mediatori care au dorit sa profeseze cu profesionalism.

Va doresc succes in decizia dvs!

Alte discuții în legătură

Echivalarea masterului in mediere pentru a fi autorizat ca mediator OANA GORAN OANA GORAN daca urmez master in mediere devin direct mediator sau mai trebuie sa trec prin inregistrari, dosare depuse, taxe....../ ? (vezi toată discuția)
Mediere - vreau sa devin mediator virgilpetre virgilpetre Buna ziua, Sunt absolvent de Stiinte juridice. Nu profesez in domeniu. Ma intereseaza cum as putea sa devin mediator, am auzit ca ar fi obligatoriu de la anul. ... (vezi toată discuția)
Curs formare mediator SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua! am o nelamurire cu privire la cursul de formare a mediatorilor din bucuresti. Am inteles ca iti trebuie studii superioare dar...daca nu ai master ... (vezi toată discuția)