avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberarea primului act de identitate dupa implinirea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberarea primului act de identitate dupa implinirea varstei de 18 ani

Documente necesare

- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- certificatul de nastere, original si copie;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie;
- declaratia unuia dintre parinti ori a unei terte persoane, din care sa rezulte faptul ca identitatea declarata în cererea de eliberare a actului de identitate, coroborata cu imaginea preluata ori cu fotografia atasata cererii, apartine solicitantului;
- fisa cu impresiunile decadactilare ale solicitantului realizata de unitatea de politie de la locul de domiciliu sau resedinta al solicitantului;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - de 7 lei;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei.

Cetatenii români aflati în strainatate pot depune cererea pentru eliberarea primului act de identitate împreuna cu documentele prevazute de lege la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din statul respective.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Buletin fara domiciliu i0nela i0nela Buna ziua.Este posibil sa se faca buletin daca persoana respectiva nu are domiciliu? Are doar certificatul de nastere, respectivul este din Iasi si munceste ... (vezi toată discuția)
Buletin dupa varsta de 18 ani O_alexandru O_alexandru Buna ziua, din cauza unor probleme legate de faptul ca parintii mei au divortat si a unor probleme legate de domiciliul parintilor, nu am avut posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean din republica moldova cornelius1987 cornelius1987 vreau sa ma casatoresc cu o fata din republica moldova....ea deja a obtinut cetatenia romana....asi dori sa stiu cum sa facem sa ne casatorim inainte ca ea sa ... (vezi toată discuția)