Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Taxa judiciara de timbru

Mi s-a ridicat masina in mod abuziv (masina era parcata deja, ei au montat un semn cu stationarea interzisa, iar la doua ore dupa montarea semnului au inceput sa ridice masinile, printre care si a mea). Am facut plangere pt anulare proces verbal de contraventie si am solicitat si recuperarea sumei cheltuita pt ridicare auto . Am primit citatie sa platesc taxa judiciara de timbru in valoare de 75,48 ron. Pot sa solicit instantei sa-mi recuperez acesta taxe pe seama intimatului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CristinaPo , utilizator 17:14, 5 Octombrie 2011
Pentru pretentiile banesti se plateste taxa de timbru. Puteti solicita obligarea intimatului, pe langa restituirea sumei de bani platita si cheltuielile de judecata constand in taxa de timbru. Veti obtine suma de bani si cheltuielile de judecata numai daca aveti castig de cauza in proces.
Inca doua intrebari
E important sa particip la sedinta de judecata, in sensul ca as putea contribui la o sentinta favorabila? In citatie se mentioneaza ca se poate face judecarea si in lipsa partilor, daca se solicita in scris acest lucru.
In solicitarea de judecare in lipsa trebuie motivata lipsa?
Multumesc!
Puteti solicita judecarea in lipsa printr-o cerere adresta in acest sens Judecatoriei.Nu trebuie sa o motivati. Prezenta personala poate fi un atuu in castigarea procesului pentru ca puteti discuta fata in fata cu judecatorul exprimandu-va punctul de vedere si cu argumente il puteti convinge sa va dea dreptate.
In cazul in am facut cerere de judecare in lipsa mai pot atunci participa la sedinta de judecata? Poate sa fie luata cumva in seama exprimarea in cerere "sa se judece si in lipsa mea" sau trebuie optat fie pt o varianta fie pt alta?
Multumesc mult!
Puteti participa la judecata chiar daca cereti judecarea in lipsa. Judecarea in lipsa va ajuta, in cazul in care veti fi in imposibilitate sa va prezentati, sa evitati suspendarea procesului. Solicitarea judecarii in lipsa nu va impiedica sa va prezentati personal la cauza.

Alte discuții în legătură

Recurs? stanceni stanceni Buna ziua, am castigat in prima instanta o cerere de judecata avand ca obiect pretentii, insa parata a facut recurs, in care am urmatoarele \"cu mentiunea de a ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina - ma prezint la proces? deus_073 deus_073 Am parcat in statia de autobuz din fata spitalului Bagdasar Arseni. Era o masina in fata mea si una in spate, nu incurcam circulatia, era loc foarte mare ... (vezi toată discuția)
Cerere in anulare ( oug 119/2007) al3xn01 al3xn01 Buna seara ma scuzati nu stiu daca am postat unde trebuie, deci fima mea X a pierdut un proces in OUG 199/2007 cu o firma Y care tocmai i se deschidea ... (vezi toată discuția)