avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprapunere de proprietati,Am nevoie de ajutor!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprapunere de proprietati,Am nevoie de ajutor!!!

In 1990 aveam pe rol 144 arii, in 2000 sa masurat terenul 12726 mp suprafata care a fost trecuta in cadastru mentionez ca masuratoarea a fost facuta in sistemul local sa facut cadastrul, in acte se mentioneaza vecinii din s-n-v si ATENTIE la Est este trecut un parau pe toata deschiderea de aprox. 144 de ml. In 1992 o ruda care a avut terenul nostru pe rol prin 1980 s-a gandit ca daca declara la primarie ca detine 1800 de mp in fata noastra adica pe malul paraului poate sa faca un ban cinstit,nu stiu sub ce forma dar a reusit sa vanda cei 1800 mp. In actele noastre din 2000 nu reiese ca avea cineva o proprietate in fata noastra mai exact pe malul paraului, acum exista o constructie mai exact o pensiune.cu autorizatie de construcie din 1997.
Ideea este in felul urmator,am mers la cadastru si proprietatile se suprapun,cerand o lamurire cum de sa acceptat o documentatie in conditiile date mi s-a comunicat ca sunt ghinionist ca persoana respectiva a facut masuratoarea in sistem stereo.
Persoana care ia vandut terenul nu a detinut niciodata teren in lotul respectiv ci doua loturi mai sus de noi asta insemnand cateva sute de metri distanta.
Daca tinem cont ca 144 de arii inseamna 14 400 de mp, la masuratoare noastra din 2000 aveam 12726 si in fata noastra sau vandut 1800 de mp asta inseamna 14 526.
Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat. Nu imi permit sa bag terenul in litigiu pentru ca vreau sa-l vand s-au daca se poate sa opresc o suprafata de un metru liniar pe toata deschiderea si apoi sa merg in instanta si catre cine sa formulez plangerea.
Va multumesc anticipat in eventualitatea unui raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters64341 , utilizator 07:44, 5 Septembrie 2008
Pueti vinde numai o parte din teren si apoi sa formulatii actiune in revendicare pentru restul suprafetei care pretetindeti ca s-ar suprapune peste a dv.
Impotriva cui?
Pe scurt cred ca primaria ia eliberat rudei actele in baza carora a valorificat terenul pe care nu la detinut niciodata cu acte dar la avut candva pe rol. De ce cadastrul a acceptat lucrarea in care se vede clar ca terenurile se suprapun si in actele mele se vede clar ca am ca si hotar paraul acte care au fost facute ulterior vanzarii celor 1800 de metri.
nu pretind ca se suprapune chiar am verificat la cadastru si se suprapune in fapt,cadastrul meu este facut primul.
Actiunea in revendicare se promoveaza impotriva posesorului actual al terenului, respectiv cei care detin pensiunea. Insa ideea era sa actionati imediat, inainte de a se construi ceva. Acum se pot apara sustinand, intre altele, ca ati fost de rea-credinta, asteptand ca ei sa edifice constructia pentru a obtine despagubiri mai mari. E o cauza destul de dificila si va sfatuiesc sa consultati un avocat.
u.b.i.k. a scris:

Actiunea in revendicare se promoveaza impotriva posesorului actual al terenului, respectiv cei care detin pensiunea. Insa ideea era sa actionati imediat, inainte de a se construi ceva. Acum se pot apara sustinand, intre altele, ca ati fost de rea-credinta, asteptand ca ei sa edifice constructia pentru a obtine despagubiri mai mari. E o cauza destul de dificila si va sfatuiesc sa consultati un avocat.

U.b.i.k., cu toata deferenta iti dau dreptate, dar romanashul, am impresia ca eludeaza adevarul!

Alte discuții în legătură

Ajutor cmdalina cmdalina Buna ziua Bunica mea este proprietara unui teren de aproape 3 ha, iar in vecinatatea acestui teren (la o distanta de aprox. 100m) mai avea in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit ContSters134265 ContSters134265 O mostenire pentru un teren de 2500 mp teren intravilan a ajuns pe baza de titluri de proprietate, la un var care a mostenit 1.000 mp teren si la alti 3 veri ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastru casa +teren mentionez ca parintii mei ( ... emy1991 emy1991 Suprapunere cadastru casa +teren Mentionez ca parintii mei ( tata decedat ) locuiesc intr-o comuna de 60 ani avand casa si suprafata de 1850 mp inregistrati ... (vezi toată discuția)