avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... og 30/31.08.2011
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

og 30/31.08.2011

Buna ziua,
As dori sa stiu daca o societate cu activitate suspendata, a carei fisa pe platitor indica o singura suma de plata, si anume, pentru "Dobanzi si penalitati aferente TVA", ar putea intra sub incidenta art XI din OG 30/31.08.2011. reducere sau anulare dobanzi si penalitati

Mentionez ca obligatia principala a fost stinsa prin compensare, iar sumele mentionate s-au acumulat deoarece s-a facut tarziu cererea de compensare, timp in care dobanzile si penalitatile au curs.
Perioada de acumulare a sumei este: 20.01.2007 - 05.09.2010, cum se poate afla cat este dobanda si cat este penalitate?

Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: tatiana_galati , utilizator 13:50, 30 Septembrie 2011
Din pacate nu puteti beneficia.Ordonanta prevede scutirea pentru debitele existente la 31.08.2011.
Corect. Debite insemnand principal, dobanzi, majorari vechi si penalitati.

Incerc o interpretare a spetei mele pe textul ordonantei, de aceea am postat pe forum juridic.
Uneori e greu pentru economisti sa descalceasca tainele legislative:

Art. XI
(1) Pentru obligatiile fiscale restante la 31 august 2011, penalitatile de intarziere se anuleaza sau se reduc, astfel:

a) penalitatile de intarziere se anuleaza daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 31 decembrie 2011;

b) penalitatile de intarziere se reduc cu 50% daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 30 iunie 2012.

(2) Pentru dobanzile datorate pana la data stingerii si stabilite prin decizii comunicate dupa aceasta data, conditia se considera indeplinita daca dobanzile se sting pana la termenul de plata prevazut la art. 111 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(3) În cazul prevazut la alin. (1), se desfiinteaza, total sau partial, chiar daca impotriva acestora s-au exercitat ori nu cai de atac, actele administrative fiscale sau titlurile executorii prin care s-au stabilit creante fiscale accesorii aferente creantelor fiscale principale, stinse potrivit alin. (1).

(4) Prevederile alin. (1)–(3) se aplica in mod corespunzator si pentru o cota de 50% din majorarile de intarziere, reprezentand componenta de penalitate a acestora, aferente obligatiilor fiscale stinse prin plata sau compensare.

Daca mai are cineva o alta parere mi-ar fi de mare ajutor. Multumesc!
Mai are cineva alta parere? Eu stiu ca intr-o anumita perioada, majorarile de intarziere aveau si o componenta de penalitate. Si aceea a aparut alineatul 4, parerea mea..
Tatiana, intrebarea ta este foarte buna :) sunt in aceeasi situatie suma penalitatilor este mica 71 lei dar nu conteaza asta, intrebarea mea este de ce nu ne spune nimeni din cei care contesta scutirea acestor sume care este motivatia logica pentru care nu ne incadram la scutirea de penalitati pentru debite zero la 31.08.2011 :-/
Scrie undeva ca penalitatile istorice trebuie achitate, logic ca ordonanta este data pentru a degreva contribuabilii de aceste sume. :sorry:

Aliniatul (4) ce vrea sa zica de fapt ? :surrender:
:help: chiar nu va intereseaza subiectul sau nu sti: Oti?

Alte discuții în legătură

Og30/2011 ana-alina ana-alina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca stie cineva, care este modalitatea de calcul a diminuarii penalitatilor de interziere conform OG 30/2011. Situatia din ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitati sidor sidor Am avut datorii la buget, TVA. Am achitat toate datoriile pana in 2009. Au ramas majorari si penalizari de la plata tarzie a TVA. In anul 2010 am cerut ... (vezi toată discuția)
Scutire plata penalitati tva coca_ab coca_ab in incercarea de a profita de legea data de scutire plata penalitati la tva,am fost azi la finante sa vad de ce scutire beneficiez.Am o datorie principala de ... (vezi toată discuția)