avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cand poate fi respinsa o plangere ca nefondata...?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cand poate fi respinsa o plangere ca nefondata...?

dupa un divort de peste un an, pentru ca inca mai sunt resentimente, fostul meu sot continua cu diferite procese, pe diferite teme; in acest sens nu inteleg decizia judecatoriei ca fiind definitiva si irevocabila, desi el are dreptul sa ma dea in judecata din sase in sase luni pentru ca asa considera.
am primit o citatie in urma unui proces intentat de ex, pentru motivul - si-l citez - ca aveam dreptul sa imi iau copilul incepand cu 01.08 asa ca am adresat cerere de executare silita (la un anumit birou judecatoresc) in data de 27.07 - se poate acest lucru? eu credeam ca executarea silita se poate face dupa ce refuzi ceva, nu inainte.
Iar intr-un alt proces, pe aceeasi tema, solicita admiterea actiunii de reincredintare pe baza legii 242/2004. din ce am gasit eu pe net, aceasta lege se refera la cu totul altceva, si nu la drepturile copilului (272/2004) sau codul familiei.
Puteau aceste doua procese sa nu fie admise?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ada stefan , utilizator 17:55, 24 Septembrie 2011
oricine se poate adresa instantei cu privire la orice vatamare a drepturilor sau intereselor sale legitime.
Aprecierea pretentiilor sale este o alta problema, instanta fiind cea care va decide acest aspect. Nimeni nu il poate impiedica pe fostul sot sa depuna cereri de chemare in judecata - este unul dintre cistigurile democratiei si un drept fundamental al omului.
In schimb, puteti angaja un avocat care sa il usuce de bani recuperind de la acesta cheltuieli de judecata cu titlu de onorariu ptr ca v-a reprezentat. Sunt convins ca dupa 2-3 procese pierdute si cheltuieli de 2.000-3.000 ron / proces o sa-i piarda cheful de procese.
am facut procura avocatului ca sa ma reprezinte, insa, datorita faptului ca e in calitate de procurator (si nu avocat) mi-a spus ca nu poate cere cheltuieli de judecata.
iar in alta oridne de idei, se poate sa ceri executarea silita a unei hotarari care nici macar nu a ajuns in faza de a f isau nu incalcata? multumesc

1.Scuza cu procura este una asa..cam "dupa gard"...nimic nu impiedica avocatul,sa incheie cu dvs. si contract de asistenta juridica, iar in proces veti figura ca fiind reprezentata prin avocat- procurator, putand astfel sa solicitati cheltuielile de judecata.
2. Se poate proceda la punerea in executare a unei hotararii, cand cel obligat nu se supune dispozitiilor instantei.
Acesta este raspunsul pe care mi l-a dat avocatul meu; o sa incerc sa ii propun incheierea unui astfel de contract.
iar in ce priveste cea de-a doua problema: nu inteleg cum dosarul/plangerea a fost acceptata de catre executor si implicit decatre organele abilitate in drept, caci horararea trebuia sa fie pusa in aplicare la 01.08 iar cererea de executare silita s-a facut cu 5 zile mai devreme. multumesc pentru raspuns.
daca este avocat...de ce nu are imputernicire avocatiala?aveti grija ca nu e in regula..e o adiere de evaziune in cauza....sau ma insel :sorry:...ceeace va dezavantajeaza si pe dvs., dat fiind ca , in asemnea cauze fostul sot va vaneaza orice actiune susceptuibila de a fi contrara legii....tocmai pentru cheltuielile de judecata. in asemenea cazuri este recomandata angajarea unui avocat ca sa va puteti recupera cheltuielile de judecata.

Alte discuții în legătură

Mandatarea unui avocat Eduardion Eduardion in timpul unui proces de marire pensie intretinere pentru minori , a fost acceptat , de catre judecator,ca aparator al paratei (fosta mea sotie ) , un avocat ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa uneia dintre parti gabriela89darius gabriela89darius Buna ziua! Am si eu o intrebare. Cumnata mea e in italia de 3 ani, nu mai sta impreuna cu sotul ei de 2 ani. Acuma ar vrea sa divorteze dar nu poate veni ... (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata actiunii de divort maribarascu maribarascu pe data de 13 martie , aveam primul termen la divort, parata a depus cerere reconventionala prin mandatarea unui avocat ea fiind plecata in grecia, n-i s-a ... (vezi toată discuția)