avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Formularul 201 - interpretare \"salariu din ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Formularul 201 - interpretare "salariu din strainatate"

Muncitorii din Romania, platesc impozit salariu in Germania. Normal!
Se emite un document cu venitul brut si impozit aferent platit – numit Lohnsteuerkarte/ Lohnsteuerbescheinigung

Revenit acasa muncitorul poate cere recalculare impozit si restituire parte incasata in plus.
Pentru aceasta are nevoie la dosar de un Certificat de rezidenta fiscala, practic partea germana este interesata de venitul realizat, in Romania, care influenteaza suma restituita.
Muncitorul se prezinta la Administratia financiara si obtine viza, cu mai multa sau mai putina birocratie, uneori din pacate si spaga!
Exista o singura exceptie - Buzau - care interpreteaza in mod personal, unic, legea - vrea sa impoziteze venitul din salarii obtinute in Germania - desi plata se face la ... sursa!
Acestia cer completarea formularului 201 care nu are stipulat salariu din strainatate ci ceva in stil romanesc, ceva care induce confuzia: salarii platite din România pentru activitatea desfasurata în strainatate.
Deci, prima intrebare - exista identitate de interpretare intre salariu platit in valuta in Germania si salariu platit din Romania, evident unui cetatean din Romania ?

Apoi, a doua intrebare - neaosul personaj din Buzau sustine ca daca nu exista document cu Venitul NET, poate utiliza nonsalant dar ilegal Venitul ... BRUT?

Alte discuții în legătură

Impozit pe salariu c_berbec c_berbec Stimate Avocat doresc sa intreb , pe noul cod fiscal daca trebuie sa platesc impozit pe salariu obtinut in urma unui contract individual la o firma de foraj ... (vezi toată discuția)
Conversie valutara pentru declaratia 201 ContSters124087 ContSters124087 Buna ziua, Cum se face conversia din USD si EUR in RON pentru veniturile din strainatate realizate in 2009 (declaratia 201)? :O multumesc ... (vezi toată discuția)
Impozitul in romania vs impozitul in germania marianabotez marianabotez Buna seara tuturor! Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari: 1. Este posibil ca pe o suma de bani pe care un cetatean roman o detine intr-o banca din ... (vezi toată discuția)