avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... folosinta limitata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

folosinta limitata

ve rog sa ma ajutati. O institutie publica doreste sa ajute cateva familii cu copii multi prin punerea la dispozitia acestora a unor terenuri de care dispune ...cum poate face asta pt ca folosinta gratuita este doar pt institutii publice fara scop lucrativ..in ce baza legala ii pot pune pe acele terenuri? Repet , sunt persoane defavorizate...ce beneficiaza de ajutor social.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:55, 16 Septembrie 2008
Eu zic PRIN INCHIRIERE chiria este libera si poate avea orice pret

Se poate incheia chiar un contract de comodat , un imprumut de folosintza gratuita , unilateral , prin care are loc traditiunea efectiva a bunul imobil respectiv,fiind un contract real.
Contractul de comodat se incheie in forma consensuala , fiind necesar si suficent acordul celor doua parti contractante.
Nu se transmite dreptul de dispozitie,adica dreptul de a instraina bunul ,ci doar folosintza si posesia temporara asupra bunului
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Bun sfatul Ioanei Sfat de la mine : urmeaza sfatul Ioanei Stoica
O institutie publica poate fi comodant si o persoana fizica comodatar?????? In ce conditii?
Pai comodatul adica imprumutul de folosinta care este esentialmente gratuit nu e acelasi lucru cu folosinta gratuita?!

Alte discuții în legătură

Inchiriere teren primarie danasrl danasrl Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: suntem o societate comerciala si dorim sa inchiriem un teren de la o primarie. Care este legea aplicabila pentru ... (vezi toată discuția)
Folosinta gratuita bunuri proprietate publica anna2000 anna2000 buna ziua, ART. 124 din legea administratiei publice nr. 215 zice asa: Consiliile locale şi consiliile judeţene pot da în folosinţă ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprietate publica manu1949 manu1949 Având in vedere prevederile art.17 din Legea nr. 213/1998, privind proprietatea publica si regimul juridic al acestuia, abrogat prin Legea 71/2011, si Legea ... (vezi toată discuția)