Eu nu am mai gasit aceasta functie pe COR de pe site-ul Ministerului Muncii.
[ link extern ]
Oricum, avand in vedere abrogarea Decretului 143/1955 care reglemnta profesia de jurisconsult si luand in considerare dispozitiile legii 514/2003 mi se pare ca nu mai exista aceasta functie.
De asemenea, spre exemplu, legea 51/1995 prevede in art. 82 urmatoarele:
Art. 82. -(1) La data intrării în vigoare a prezentei legi persoanele fizice sau juridice care au fost autorizate în baza altor acte normative ori au fost încuviinţate prin hotărâri judecătoreşti să desfăşoare activităţi de consultanţă, reprezentare sau asistenţă juridică, în orice domenii, îşi încetează de drept activitatea. Continuarea unor asemenea activităţi constituie infracţiune şi se pedepseşte potrivit legii penale.
(2) De asemenea, la data intrării în vigoare a prezentei legi*) încetează de drept efectele oricărui act normativ, administrativ sau jurisdicţional prin care au fost recunoscute ori încuviinţate activităţi de consultanţă, reprezentare şi asistenţă juridică contrare dispoziţiilor prezentei legi.
(3) Prevederile alin. (1) şi (2) nu se aplică profesiei de consilier juridic (n.n. numai la aceasta functie se refera legea 51/1995 iar nu si la cea de jurisconsult...), care va fi exercitată potrivit dispoziţiilor Legii nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic.