avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ASISTENTI MEDICALI LICENTIATI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ASISTENTI MEDICALI LICENTIATI

Este cineva care a absolvit Facultatea de medicina la specialitatea asistent medical GENERALIST SI CARE SA AIBA VECHIME IN MUNCA peste 10 ani?.Eu am 13 ani vechime,am scoala PL SANITARA iar anul acesta am absolvit facultatea.In tot acest timp am lucrat la spital pe sectie cu paturi.in prezent sunt incadrata cu salariu de AMGeneralist cu grad principal in valoare de 1593 RON.Stie cineva daca am dreptul la un salariu mai mare?Am depus adeverinta de licenta si o cerere cu acordarea drepturilor salariale la directia unde lucrez si astept raspuns. A mai trecut cineva prin asa ceva?Va rog sa-mi raspundeti ce sanse am? Daca am:(:(:(

Trebuie sa stiti ca , in conformitate cu prevederile Legii 284/2010 - legea salarizarii unitare, la absolvirea studiilor superioare puteti fi incadrata la treapta imediat superioara functiei de debutant . Deci, daca aveti gradul de principal ca asistent medical cu studii postliceale, nu puteti fi incadrata la grad principal cu studii superioare ci numai asistent medical cu studii superioare.Abia dupa 5 ani de la aceasta reincadrare,veti putea sustine din nou examenul de grad principal.
Pana in 2010,pt. cei care erau promovati in functie pt. ca absolveau o institute de invatamant superioar,in specialtatea postului pe care erau incadrati,primeau o crestere la salariu de pana la 20%,in prezent aceasta crestere nu se mai acorda,asa incat daca veti fi incadrata pe asistent medical licentiat,vi se va acorda salariul corespunzator acestei functii,care este ceva mai mic decat cel pe care il aveti in prezent.
MULTUMESC!:stunned:
Am gasit un anunt important, care vine de la Secretariatul Ministerului Sanatatii si spune ceva interesant pentru cineva in situatia ta. Poate ne ajuta "ondino" la interpretare.

[ link extern ]
Este vorba despre Criteriul din 20 octombrie 2011,publicat in MOF 796 din 10 noiembrie ,privind promovarea asistentilor medicali si in care la pc.5 Note, cap.II precizeaza ca :

"Asistentii medicali care au sustinut si promovat gradul principal in profilul diplomei de licenta/diplomei de absolvire a invatamantului superior de scurta durata, obtinuta ulterior, pot fi promovati la gradul principal dupa indeplinirea conditiei de vechime de 3 ani in functia de asistent medical cu (S) sau cu (SSD)."



Adresa DSP Cluj nu am putut sa o citesc,dar la pc. 5 este vorba despre faptul ca dupa 3 ani [/b]lucrati ca asistent medical cu st. superioare,de catre cei care au fost promovati in aceasta functie din asistent medical pl principal ,dupa ce au absolvit st. superioare medicale de profil,se va putea promova pe as. medical principal st. superioare.

Pana acum se stie,trebuiau sa fie indepliniti 5 ani vechime pt. sustinerea gradului principal.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator
S-a trimis o adresa la seful clinicii pentru a se schimba fisa postului.Se spune CA SE VA APLICA LEGEA 284 numai DACA seful de clinica ne schimba fisa postului.Directiunea de care apartin nu dispune de o fisa a postului pentru asistenti medicali licentiati,si ne-au dat termen 10 zile

Alte discuții în legătură

Promovare in urma obtinerii diplomei de licenta CO.COS CO.COS In ce act normativ este reglementata promovarea in urma obtinerii diplomei de licenta, de pe postul de asistent medical cu scoala postliceala pe postul de ... (vezi toată discuția)
Incadrare asistent medical studii superioare gicu64 gicu64 am absolvit,facultatea de asistente(umf craiova)in septembrie 2011,am depus actele (adeverinta de absolvire )in septembrie2011,cum ar trebuii sa fiu ... (vezi toată discuția)