avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Invatamant (probleme cu invatatoarea)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Invatamant (probleme cu invatatoarea)

Buna seara,

Este ok daca ascund un reportofon in ghiozdanul copilului (fara stirea lui) ca sa aflu ce se intampla cu adevarat in clasa? Copilul meu, care este in clasa a IV-a a inceput sa planga azi cand l-am luat de la scoala si mi-a spus ca nu vrea sa se mai duca la scoala si ca ar vrea sa se imbolnaveasca pentru a avea un motiv ca sa lipseasca. Este un elev bun, cu fb pe linie, medaliat la concursuri. Mentionez ca in trecut am mai avut ceva conflicte cu invatatoarea... poate si de aici faptul ca fiul meu este vizat
Nu, nu este deloc ok, este chiar contrar legii. Mergeti la scoala si vedeti ce se intampla. Nu-i faceti vreun serviciu copilului si nici nu dati un exemplu bun incercand sa aveti o atitudine ostila fata de invatatoare. Nu puteti colabora, transferati copilul.
este "ok"...dar de ce nu mergeti sa intrebati invatatoarea ce s-a intamplat, e datoria ei sa va dea un raspuns!
Doamnelor, legea nr. 1/2011 prevede clar ca nu este posibila inregistrarea in clasa, decat cu acordul cadrului didactic!

Deci nu este deloc ok!
:)
am spus este "ok" (nu este LEGAL), cititul printre randuri...este necesar uneori.
legal nu e, potrivit legii educatiei..( (5) Înregistrarea prin orice procedee a activităţilor desfăşurate în spaţiile şcolare este permisă
numai cu acordul personalului de conducere, cu excepţia celor de la alin. (3).)
Multumesc pentru raspuns, insa consider ca a baga capul in nisip si a-mi transfera pur si simplu copilul nu este o solutie. In plus, consider ca este dreptul meu fundamental ca parinte sa stiu ce se intampla cu copilul meu la scoala. Cu invatatoarea am avut discutii de tot felul. Am aratat deschidere, colaborare si sinceritate. Apoi i-am facut sesizare, in urma careia a fost sanctionata. Comportamentul ei fata de copii nu s-a modificat. Din spusele copilului, dumneaei continua sa-l abuzeze psihic si fizic (tragandu-l de par si bruscandu-l) si ii spune ca provine dintr-o familie de nesimtiti needucati. Nu stiu daca sa-l cred pe copil 100%, de aceea vreau sa utilizez reportofonul. Nu am de gand sa folosesc inregistrarea in scop public, ci doar sa ma conving de faptul ca fiul meu nu exagereaza.

Alte discuții în legătură

Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)
Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)