avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se pot cesiona actiunile unei firme?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se pot cesiona actiunile unei firme?

Buna ziua!Suntem 2 actionari a cate 50% intr-o firma iar unul dintre actionari vrea sa-si cesioneze actiunile unei alte persoane!Se pot cesiona actiunile oricarei persoane?(daca ia un "aurolac" de pe strada,acesta poate deveni actionar?).Ce se intampla daca in activitatea contabila a firmei sunt nereguli pana cand acesta isi cesioneaza actiunile?Sau daca sunt datorii catre bugetul de stat?Fostul actionar mai raspunde de ceva sau raman toate "bubele" pe celalalt si pe noul actionar?Multumesc si astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: karaa , utilizator 09:23, 15 Decembrie 2011
Casiunea actiunilor/partilor sociale si noul actionar/asociat trebuie sa fie agreate de AGA prin adoptarea unei hotarari in acest sens.
Fara acordul celuilalt, nu se poate coopta un alt asociat in firma.Daca exista totusi acest acord,abia dupa ce "intra"in firma o alta persoana, se poate face cesiunea intre asociatii din cadrul firmei.
Va multumesc pentru raspunsuri!Totusi nu imi este foarte clar daca vanzarea si cesionarea sunt acelasi lucru .Daca sunt diferite ,revin cu o noua intrebare :asociatul meu poate vinde- fara acordul meu - actiunile pe care le detine ,unui tert?
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
karaa, utilizator
Nu exista o diferenta de esenta intre vanzarea si cesionarea partilor sociale. Asa ca, raspunsul este nu, nu poate vinde fara acordul dvs.
Trebuie constituita Adunarea Generala si luat o hotarare. Nu poate cesiona nimic fara acordul dvs.

Alte discuții în legătură

Vanzare srl tijana tijana buna ziua! ma intereseaza, in cazul vanzarii unui srl, care sunt etapele, si cum se poate trece un teren extravilan pe care societatea il detine, in posesia ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac o cesionare de actiuni ale firmei pentru o persoana care este angajata la acesta firma? mariana genoiu mariana genoiu Am intrebat la notariat cum se procedeaza in acest sens si mi-sa spus ca acum se face la ORC direct Am fost la ORC am primit un formular de depunere acte,un ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale nico43 nico43 este un SRL cu 2 actinonari pers juridice si vor sa cesioneze toate partile sociale catre o pers fizica actionar la una dincele 2 pers. jur. actionar al ... (vezi toată discuția)