avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Consilierul local care este bolnav se poate invoi?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Consilierul local care este bolnav se poate invoi?

As dori sa stiu daca,in situatia in care a suferit o operatie,un consiler local poate primi indemnizatia si pentru sedintele la care a lipsit.
De catre cine se motiveaza,de primar sau de catre consilieri?
Dupa cate sedinte de la care lipseste ii poate inceta functia?
Exista vreu temei legal?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 17:51, 28 Octombrie 2011
Un ales local poate fi invoit cu anumite dovezi ,evidenta o tine secretarul primariei ,dar nu poate fi retribuit daca nu este prezent la sedintele consiliului local .
mandatul poate fi incetat la cerere dupa trei absenta consecutive nemotivate .
Care este temeiul legal pentru a nu plati consilierului indemnizatia de sedinta,atunci cand lipseste,motivat fiind(boala)?
Daca sufera de o boala care il impiedica sa mai indeplineasca functia de consiler,care ar fi temeiul pentru incetarea functiei?Si dupa cate sedinte la care nu participa?

in calitate de secretara, ar trebui sa stiti ca legea nr.393/2004, prevede multe chestii...printre care, surpriza:
"ART. 34
(1) Pentru participarea la lucrările consiliului şi ale comisiilor de specialitate, consilierii au dreptul la o indemnizaţie de şedinţă. Preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene nu li se acordă indemnizaţie de şedinţă."
daca ala e beteag si nu poate participa, cum sa-i platesti indemnizatia de sedinta?
ART. 9
(1) Calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează la data declarării ca legal constituit a noului consiliu ales.
(2) Calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:
a) demisie;
b) incompatibilitate;
c) schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială, inclusiv ca urmare a reorganizării acesteia;
d) lipsa nemotivată de la mai mult de 3 şedinţe ordinare consecutive ale consiliului;
e) imposibilitatea exercitării mandatului pe o perioadă mai mare de 6 luni consecutive, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege;
f) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate;
g) punerea sub interdicţie judecătorească;
h) pierderea drepturilor electorale;
h^1) pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales;
i) deces."
No offence...dar sunteti secretara, si ar trebui poate sa studiati ceva mai atent legislatia cu care lucrati frecvent.:)
Va multumesc!
Acelasi temei legal il gasisem &eu,insa vroiam sa stiu daca mai exista vreunul.

Alte discuții în legătură

Incetare calitate consilier local butliviu butliviu Daca un consilier local lipseste nemotivat de la 3 sedinte consecutive iar la a 4-a lipseste fiind in conceiu medical ii inceteaza de drept calitatea de ... (vezi toată discuția)
Consilier local mihaela petcu mihaela petcu As dori sa-mi aflu care sunt pasii si ce masuri legale se vor pune in aplicare daca un consilier local lipseste consecutiv de la trei sedinte ordinare de ... (vezi toată discuția)
Retragerea sprijinului politic Gabriel78 Gabriel78 Fac parte din partidul PXX si sunt consilier local. La urmatoarea sedinta de consiliu apare pe ordinea de zi un proiect prin care Consiliul Local este informat ... (vezi toată discuția)