BUNA ZIUA,
Suntem chiriasi intr-un bloc ANL doatat cu centrala comuna(caldura si apa calda), si in urma consumului foarte mare de apa calda ne-am pus "de acord" sa ne montam repartitoare de consum individuale.S-a intocmit un tabel cu semnaturi , coeficient 100%, care a fost depus cu o adresa la Primarie.dupa 30 de zile nici un raspuns.
Am montat contoarele 7din tatalul de 10.Calculul pe apartamente s-a facut respectand legislatia in vigoare ,(total factura=pierderi +caldura+contoare +pusal)
Acum primaria din cauza unei "cunostinte" dintre cei 3 care nu si-au pus contoare, ne-au calculat consumul de apa la toti in sistem pausal chiar daca noi avem contoare, cica le-am montat ilegal, fara autorizatie.
Le-am adus la cunostinta prevederile Legii 50 /1991
" Art. 11. - (1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă,
caracteristicile iniţiale ale construcţiilor sau aspectul arhitectural al acestora:
a) reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din
care sunt executate;
b) reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor şi tâmplăriei;
c) reparaţii şi înlocuiri de sobe de încălzit;
d) zugrăveli şi vopsitorii interioare;
e) zugrăveli şi vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de faţadă şi culorile clădirilor; f) reparaţii la instalaţiile interioare, la branşamentele şi racordurile exterioare, de orice fel, aferente construcţiilor, în
limitele proprietăţii, montarea sistemelor locale de încălzire şi de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate,
precum şi montarea aparatelor individuale de climatizare şi/sau de contorizare a consumurilor de utilităţi; "
La care ne-au spus ca se refera numai la reparatii nu si la montarea contoarelor.
Va rog daca poate cinva sa ne ajute, ce putem face ?
Nu exista acord tacit in aceasta privinta. Cititi contract de inchiriere si o sa gasiti o clauza care spune ca orice modificare a imobilului trebuie avizata de proprietar