avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - unde trebuie depusa si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - unde trebuie depusa si insotita de ce documente?

In data de 3-10-2011 mi-a fost intocmit un proces verbal de contraventie. pentru ca nu era adevarat ce scria in el am refuzat semnarea lui si pentru aceasta politistul mi-a refuzat dreptul de a face mentiuni. Pe 25-10-2011,un agent de la politia de unde domiciliez{am fost amendat ,sa zicem in alt judet} a venit la mine acasa cu copia procesului verbal incheiat in 3-10-2011. Am semnat de primirea lui dar acum va rog raspundeti la 2 intrebari:
1.Trebuia sa cer o dovada agentului care mi-a adus PV? mi este aceasta necesara la contestarea PV?
2. Am facut contestatie.Unde o depun?Prin posta cu confirmare de primire la postul de politie din care face parte agentul care a intocmit PV?
sau Prin posta cu confirmare de primire la judecatoria unde este arondata localitatea de unde face parte agentul?
3 Ce ma itrebuie trimis odata cu contestatia PV?

Va multumesc ca existati si astept raspunsul vostru!!! O seara cit mai buna!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:03, 13 Noiembrie 2011
Plangerea se poate depune in termen de 15 zile de la comunicarea p-v, la judecatorie, evident insotita de copia actului (p-v de contraventie) si dovada datei comunicarii (dovedind introducerea in termenul 15 zile). Daca agentul v-a refuzat dreptul la mentiuni (obiectiuni) actul este nul.



ART. 16
(1) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac şi organul la care se depune plângerea.
(1^1) În cazul contravenienţilor cetăţeni străini, persoane fără cetăţenie sau cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, în procesul-verbal vor fi cuprinse şi următoarele date: seria şi numărul paşaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberării acestuia şi statul emitent.
( 2-4 ) abrogat
(5) In cazul în care contravenientul este minor procesul-verbal va cuprinde şi numele, prenumele şi domiciliul părinţilor sau ale altor reprezentanţi ori ocrotitori legali ai acestuia.
(6) In situaţia în care contravenientul este persoana juridică în procesul-verbal se vor face menţiuni cu privire la denumirea, sediul, numărul de înmatriculare în registrul comerţului şi codul fiscal ale acesteia, precum şi datele de identificare a persoanei care o reprezintă.
(7) In momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aducă la cunoştinţa contravenientului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte menţiuni", sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal.
Contestatia se depune la judecatoria de pe raza de actiune de care apartine agentul care v-a sanctionat. Sunt convins ca veti avea castig de cauza.
va multumesc pentru interesul acordat! Am mers la Politia de unde domiciliez sa iau procesul verbal de afisare a pv adus acasa. Au recunoscut ca au gresit si nu mi-au lasat acel proces de afisare dar am mentionat in plingerea depusa ca-si asuma aceasta responsabilitate! Dar am fost sfatuit sa depun plingerea impotriva PV la judecatoria din judetul meu,nicidecum la judecatoria de unde isi are domiciliul sau locul de munca agentul care m-a amendat!! va rog mult lamuriti-ma unde pun plingerea?? La judecatoria de unde apartin eu cu domiciliul sau la judecatoria de care apartine agentul ce m-a amendat? Va multumesc ca existati si astept un raspuns cit mai urgent !!! Cu stima
Adrian.Tudor a scris:
Contestatia se depune la judecatoria de pe raza de actiune de care apartine agentul care v-a sanctionat.

Exista si o prevedere legala care sa sustina ceea ce scrieti? :foottap:
Bineinteles ca nu exista! Agentul poate sa fie si de pe Marte.


@julius.jr

Plangerea formulata impotriva procesului verbal de contraventie este de competenta judecatoriei in raza careia a fost savarsita contraventia. Acolo o depuneti.

Cititi, mai jos, art. 32 din OG nr. 2/2001:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua tuturor! Revin cu problema mea:- Am trimis contestatia pv-ului la judecatoria din raza localitatii mele de domiciliu si am primit citatie pentru ian 2012.Sa inteleg ca a fost admisa contestarea pv aici?
Astazi am primit si raspunsul din partea postului de politie unde lucreaza agentul respectiv{ pina sa intreb aici am trimis plingerea impotriva pv la politia unde lucreaza agentul} prin care sunt anuntat ca plingerea mea a fost inaintata catre judecatoria..... de care apartine localitatea unde s-a intimplat si unde lucreaza acel agent.Totodata sunt invitat la sediul Politiei din acel judet deoarece eu in plingere am scris motivul pentru care s-a ajuns aici asa cum l-am perceput eu! Daca acceptam sa-i dau agentului ce-mi ceruse,nu ma mai oprea dupa 5 km sa-mi ,,fabrice" pv! De aceea sunt invitat sa dau declaratii pentru ca agentul in urma a ceea ce am scris eu se face vinovat de coruptie!!!!Va rog indrumati-ma cum sa fac???
1-Pot da o declaratie scrisa si semnata si sa o trimit prin posta cu confirmare de primire? Sa nu fac 300 de km sa merg la sediul Politiei respective???
2-Ce ma sfatuiti sa fac ? Daca am citatie pentru ian 2012 la judecatoria de la mine si cei de la politia respectiva au trimis contestatia mea catre judecatoria de la ei cum sa procedez ca sa fie bine?
3-Sa merg sa iau un certificat de grefa de aici si sa-l depun la aceea judecatorie ca sa nu se mai deschida alt dosar si acolo de vreme ce s-a deschis aici???

Va multumesc ca existati si astept cu nerabdare raspunsurile Dvstra!

O zi buna sa aveti!!!:vishenka:

Alte discuții în legătură

Solicitare clarificare situatie fiscala privind obligatiile fiscale (o amenda circulatie in urma cu aprox 3 ani) dansara2002 dansara2002 Buna ziua 1. Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine. In urma cu aprox 3 ani am primit o amenda de circulatie pe care am contestat-o, in sensul ca am facut o ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie amenda circulatie rutiera denis30 denis30 Am o mare rugaminte pt cine ma poate ajuta intr-o problema in care sincer nu mai stiu cum sa mai fac sau sa procedez, pe scurt ;Sunt din Iasi si-n data de ... (vezi toată discuția)
Modificări art.32-og.2/2001 AbgaeSamtak AbgaeSamtak Bună ziua. Aș dori o părere avizată la următoarele modificări: Prin Lg.107/20.04.2022 s-a modificat art.32 din OG.2/2001 prin aceea că \"Plângerea se ... (vezi toată discuția)