avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recurs dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recurs dizolvare societate

Buna dimineta,
Ma puteti ajuta va rog cu un model de recurs impotriva unei sentinte de dizolvare a societatii in baza art.237 alin.1 , lit.c din Lg.31/1990. Mentionez ca am calitate de creditor in cadrul procedurii insolventei deschise impotriva societatii a carei dizolvare s-a pronuntat.
Procedura insolventei s-a deschis inaintea pronuntarii dizolvarii, solicitate de ORC.
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: lorefaur , utilizator 08:44, 3 Noiembrie 2011
In acest caz va trebui sa va adresati administratorului judiciar/lichidatorului judiciar. In conformitate cu art. 36 din legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, la deschiderea procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau masurile de executare silita pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale, cu exceptia cailor de atac declansate de catre debitor.
Cererea de dizolvare inaintata de ORC, poate fi considerata actiune judiciara sau extrajudiciara? Ma gandesc ca o data acceptata cererea de dizolvare, sa nu se treaca direct la procedura simplificata a insolventei... Mai astept sfaturi si pareri! Multumesc!
Dvs. ati fost parte in proces pentru a face recurs?
Da, dizolvarea societatii in conformitate cu art. 237 din Legea nr. 31/1990 este consecinta unei actiuni judiciare. Singura modalitate din punctul meu de vedere este sa va adresati dupa cum v-am spus mai sus persoanei desemnate de catre judecatorul sindic- administratorul judiciar/lichidatorul judiciar cu documentele justificative ale creantei si ale actelor de constituire de garantii.
Nu sunt parte in procesul de dizolvare dar conform legii 31/1990, orice parte interesata poate face recurs impotriva dizolvarii. Eu sunt parte in procesul de insolventa iar daca s-a dispus dizolvarea societatii, mi-e teama sa nu treaca direct in faliment. Ce implicatii ar fi asupra bunurilor si asupra creditorilor inscrisi la masa credala, daca s-a admis de instanta cererea de dizolvare?

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate ADELA STROE ADELA STROE o societate are o datorie catre societatea mea de 2 000 lei, ma dat-o in judecata, mi-a fost admisa cererea, am depus pt investirea hotararii insa injstanta ... (vezi toată discuția)
Dizolvare registrul comertului ADELA STROE ADELA STROE am o societate pt care Registrul com a introdus procedura dizolvarii. in data de 17.02.2010 Tribunalul accepta cererea in data de 15.03.2010 eu introduc ... (vezi toată discuția)
Firma in dizolvare fany22 fany22 BUNA, Am o firma debitoare, am o creanta uriasa pe care ar trebui sa mi-o plateasca, si nu am reusit s-o obtin. M-am interesat la registrul Comertului si ... (vezi toată discuția)