avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inregistrare ilegala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inregistrare ilegala

Am fost inregistrata ilegal in magazinul meu de catre fostul sot,dupa care continutul inregistrarilor a fost facut public la mai multe persoane din orasul meu.Au fost facute publice unele lucruri intime din viata mea care m-au afectat foarte mult.Le-a mai folosit si ca probe intr-un dosar penal .Ce pot sa fac?Cum il pot face sa plateasca toate acestea?
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
monicanico, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:10, 9 Noiembrie 2011
Nu dati destule detalii. In ce scop v-a inregistrat si ce a inregistrat mai exact.
Va aflati intr-un proces cu fostul sot?
Nu ma aflu in momentul de fata in nici un proces cu fostul sot.Atunci eram in timpul procesului de divort.Am fost inregistrata in timpul conversatiilor cu diversi clienti.Aveam relatii de afaceri cu institutii bugetare.Inregistrarile au fost folosite ca probe intr-o plangere penala la DNA.Concluzia acestora a fost in favoarea mea.Nu facusem nimic ilegal.Dupa ce am inaintat cererea de divort am avut o relatie cu un barbat.Convorbirile dintre mine si acest barbat au fost inregistrate si au fost date sa fie ascultate la multe persoane,Nu este nimic ilegal in asta?
sotul le-a inregistrat?ii puteti face plangere penala.este ilegala inregistrarea convorbirilor,si nu pot fi folosite ca proba,decat daca sunt inregistrate legal,laordinul procurorului.
ii puteti cere si daune.
Ce ar putea sa i se intample?Si cam ce daune as putea sa ii cer?
@ion_iliescu: inregistrarile nu au fost obtinute pe cale ilegala in dosarul penal, acele inregistrari la care faceti referire sunt interceptarile dispuse de magistrat, pe cand inregistrarile facute de o alta parte pot constitui probe materiale si nu este necesara autorizarea.
In concluzie, numai organele statului au nevoie de autorizare.

@monicanico: Plangere penala nu ii puteti face deoarece nu a savarsit nicio infractiune. Dar aveti deschisa calea civila daca vi s-a cauzat un prejudiciu. Puteti sa va luati un avocat si sa va consultati cu acesta deoarece trebuie sa analizeze toate datele spetei.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Inteceptari telefonice - trebuie sa fii anuntat? xuser xuser Trebuie sa fii anuntat daca ti s-a interceptat telefonul? (ma rog dupa terminarea Up,etc) Am auzit la stiri ceva genul \"Dosarul Alro Alatina a fost inchis ... (vezi toată discuția)
Sunt toate convorbirile telefonice inregistrate? masterand07 masterand07 Curiozitatea mea se refera la situatia tuturor convorbirilor telefonice. Sunt ele inregistrate in vreun mod? De exemplu, daca intr-o convorbire telefonica s-a ... (vezi toată discuția)
Probatoriu inregistrare audio cu telefon cyan cyan intuind ca una din persoanele implicate intr-un accident auto va depune o declaratie mincinoasa a fost inregistrata cu telefonul ,bineinteles fara acordul ei. ... (vezi toată discuția)