avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este posibila pedeapsa cu suspendare ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este posibila pedeapsa cu suspendare ?

Doua persoane A si B talharesc o a treia persoana C. Avand in vedere ca A a folosit spray paralizant si apoi a fugit, iar B i-a furat lui C banii, dar mai apoi i-a abandonat si C i-a recuperat, au sanse A si B la pedeapsa cu suspendare ? Mentionez ca nu au antecendente penale.
Cel mai recent răspuns: Cristina711 , utilizator 21:05, 14 Noiembrie 2011
este o speta de seminar?
Din pacate este un caz real prin care trec doi cunoscuti si as vrea sa stiu ce se poate intampla cu ei. Apreciez orice raspuns.
ar fi ceva sanse.mai ales daca nu au antecedente penale si isi recunosc fapta.dar foarte mici,,,,
Multumesc mult de raspuns.
Si-au recunoscut fapta. Amandoi sunt studenti si au referinte foarte bune. Eu cred ca a fost o nebunie de moment. Si daca nu primesc cu suspendare cat pot primi aproximativ ?
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
Cristina711, utilizator
Ambii sunt coautori la infractiunea de talharie forma agrava- savarsita de doua sau mai multe persoane si avand asupra sa o substanta paralizanta(art. 211 alin 2 indice 2 C.pen.) fiind pasibili de[ 7-20 ani] inchisoare. In acesta situatie suspendarea conditionata a executarii pedepsei este exculsa.
Daca instanta ar retine o circumstanta atenuanta judiciara(ex: art. 74 lit c C.pen.-atitudinea infractorului dupa savarsirea infractiunii rezultand din prezentarea sa in fata autoritatii sau comportarea sincera la proces) pedeapsa principala ar fi intre [1-7 ani). Daca in concret s-ar stabili o pedeapsa de maxim 3 ani prima conditie si neavand antecedente penale implicit si a doua conditie ar fi indeplinite, privind suspendarea conditionata a executarii pedepsei; totusi pentru a dispune suspendarea instanta trebuie sa considere ca scopul pedepsei poate fi atins si fara executare conditie de la lit. c, art 81 C pen.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
brisc_jr, utilizator

Alte discuții în legătură

Talharie Cristina711 Cristina711 Revin cu inca o intrebare in cazul celor 2 persoane care au savarsit infractiunea de talharie. Este posibil ca pedeapsa aplicata sa fie diferita ? Adica, e ... (vezi toată discuția)
Talharie - posibilitate primire pedeapsa cu suspendare genoclau genoclau buna seara, as avea o antrebare pt o talharie in banda organizata comisa de un minor fara antecedente penale poate fi pedepsit doar cu ... (vezi toată discuția)
Viol mihai_claudiu mihai_claudiu Va rog frumos sa ma ajutati,fratele meu saptamana trecuta a fost la discoteca si a fost suspect ca ar fi violat,batut si talharit(i-a luat un inel si un ceas) ... (vezi toată discuția)