avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instrainare bunuri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instrainare bunuri?

daca o persoana care statea undeva cu chirie spre exemplu si a scos din casa respectiva un obiect poate fi acuzat de instrainare de bunuri ? sa luam totusi in calcul si ca avansul la chirie era platit si isi lasase o parte din bunurile sale personale acolo inainte sa plece.

totodata, daca poate fi acuzat, este cauza civila sau penal? ce articol de lege este si cum se pedepseste?
Bunul daca nu ii apartinea se numeste furt calificat pentru ca a furat de cel ce l-a gazduit,dc bunul era al lui,al chiriasului putea dispune cum dorea de el.
tin sa va contrazic oarecum ... deoarece se afla sub posesia chiriasului la vremea respectiva, adica nu are cum sa fie furt calficat tinand cont nu numai de faptul acest cat si de lucrul ca nu era gazda ci CHIRIE. am dreptate sau nu? va rog sa ma contraziceti cumva mai bine in caz ca ma insel cu dovezi clare din lege. va multumesc dna avocat.

repet, se afla sub posesia persoanei ce inchiriase locatia atat timp cat locuia acolo; nu era gazda. cum sa fie furt calificat? cel mult instrainare de bunuri dar nici asta nu prea cred. ma rog, consultati mai bine va rog deoarece nu doresc opinii ci din contra, ceva clar.

avocatii incepatori rog sa se abtina sau cei ce au luat dreptu pe alte cai cum bine stim ca se mai procedeaza pe la diferite nefacultati.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
MariusTranca, utilizator
scuze este furt simplu prev de 208 c.pen dar conf art 210 punerea in miscare a actiunii penale se face la plangere prealabila dar este si delict civil pe raspundere civila delictuala,daca bunul nu ii apartinea,daca l-a sustras in timpul noptii este furt calificat art 209 lit g
Av Diana Ben Othmane a scris:

scuze este furt simplu prev de 208 c.pen dar conf art 210 punerea in miscare a actiunii penale se face la plangere prealabila dar este si delict civil pe raspundere civila delictuala,daca bunul nu ii apartinea,daca l-a sustras in timpul noptii este furt calificat art 209 lit g


domana avocat, cu toata stima, eu va dau simplu ex: in data cutare, un frigider emana un gaz toxic deoarece era stricat. fiul persoanei care inchiriase si locuia si el alaturi de mama sa a telefonat la mama care a zis sa-l dea afara din casa ca ia altu. in fine, nu a luat, insa problema este alta: ce vina are in toata treaba fiul aici atat timp cat nu el era "cu chiria" si instructiunile au fost primite de la mama sa? oricum furt nu prea cred ca este deoarece stiti ca la chirie se lasa si un avans in caz ca se strica ceva in casa respectiva.
precizez ca la politie a fost instiintat de fapta de instrainare de bunuri nu de furt sau alte chestii. deci va rog. oricum am mai discutat pe tema asta si cu alti avocati la o alta data pe acest forum si nu se considera furt am fost instiintat.

REPET: BUNURILE SE AFLAU SUB POSESIA CELOR CE AU INCHIRIAT SAU CELUI!
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
MariusTranca, utilizator

Alte discuții în legătură

Este furt sau nu? alin244 alin244 Am o problema. Eu locuiam cu mama mea in chirie. Bunurile din locuinta inchiriata erau ale proprietarului de drept. Mama apoi s-a internat in spital iar mie mi ... (vezi toată discuția)
Daune interese revenire precizãri cioarec carmen cioarec carmen În cazul rezilierii unui contract de închiriere pentru neplata chiriei de chiriaş (chiriaşul are construite clăriri pe terenul proprietarului) cum poate ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere la inchirierea unui automobil mihdanbv mihdanbv Stiati ca fapta prin care cineva inchiriaza un autoturism pe baza de contract si nu-l mai retuneaza la sfarsitul contractului este cconsiderata abuz de ... (vezi toată discuția)