avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... urgent. cerere inscriere masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

urgent. cerere inscriere masa credala

Am si eu nevoie de un sfat cat mai repede posibil. Avem de recuperat o suma de bani de la o societate care a intrat in faliment. Trebuia sa depunem cererea de inscriere la masa credala pana la 26.08.2008, insa am depus cererea in 26.09.2008, dupa ce se intocmise tabelul preliminar.Lichidatorul mi-a trimis o adresa cum ca ei imi resping cererea de inscriere deoarece am depasit termenul, insa pot face contestatie la tabel cu 10 zile inainte de prima infatisare, care va fi pe 25.10.2008. Cum sa motivez contestatia?:(( Se plateste taxa de timbru si pentru contestatie? exista vreo alta metoda prin care sa mi se accepte cererea? Am mai avut un caz cand intrase firma in lichidare in 2006 si abia acum in 2008 am trimis cererea si m-au trecut pe tabel. Aici de ce nu vor?:sorry:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:59, 24 Decembrie 2008
Pe vremuri te treceau totusi in tabel, cu mentiunea ca cererea a fost depusa dupa termenul legal dar aveai astfel posibilitatea ca la inchiderea procedurii sa iti poti trece creanta pe costuri insa acum nu prea mai vad ce sanse ai avea ... decat daca nu ai fost notificata in termenul legal?! Chiar, ai fost notificata sau nu? Sau notificarea creditorilor s-a facut prin publicitate? Daca ai fost notificata legal, atunci nu prea ai motive pentru contestatie decat poate sa reusesti sa faci dovada ca aparatorul societatii (consilier juridic, avocat, etc.) a fost in imposibilitatea de a formula cererea de inscriere in termenul legal (un certificat medical ar fi cel mai indicat).
mi s-a trimis o notificare si prin fax. dar daca formulez o cerere de inscriere direct la tabelul definitiv?
Mda, poti incerca, insa sincer nu cred ca ai prea multe sanse (in momentul in care soliciti inscrierea in tabelul definitiv, lichidatorul va verifica actele si te va intoarce exact de unde ai plecat, ca ai fost notificata si ca nu ai respectat termenul legal de formulare a cererii).
Poti face ceva legat de dovedirea necomunicarii ( neaducerii la cunostinta dvs ) a intrarii in faliment a debitorului si termenului in care se efectuau procedurile .
Asa s-a intamplat si in cazul dvs anterior , cand dupa cca 2 ani ati fost admisa la masa credala !
Av AIG
Pai tocmai asta e prblema. Ni s-a trimis un fax de la administratorul judiciar.Si am mai si vorbit la tel. Dar daca asteptam intratrea in faliment (momentan este in reorganizare) si ne inscriem atunci la masa credala? Oricum, va intra in faliment. Se tine cont de tabelul acesta de acum?

Alte discuții în legătură

Faliment consultnet consultnet Bună ziua, O societate împotriva căreia ne-am îndreptat în instanță pentru recuperarea unor sume de bani, a intrat în faliment prin procedura ... (vezi toată discuția)
Proceduri in insolventa edomide edomide Buna ziua :) Ma aflu in urmatoarea situatie: firma la care lucrez a livrat produse unei firme pentru care era inceputa procedura de insolventa, fara ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala florin96 florin96 Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de inscriere la masa credala intr-un proces de declararea falimentului. Sotia mea nefiind neplatita de mai multe ... (vezi toată discuția)