avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare custodie minor

in anul anul 2006 in urma divortului am obtinut custodia copilului atunci in varsta de 9 ani. In momentul de fata ma aflu in imposibilitatea de a intretine financiar copilul intrucat pensia alimentara platita de fostul sot nu este constanta iar eu nu mai am loc de munca si nici unde sa locuiesc cu copilul. datorita frecventelor altercatii dintre mama mea (la care am locuit de la divort pana in ianuarie 2011) si copil am fost nevoita sa ma mut impreuna cu copilul la prietenul meu care datorita comportamentului neadecvat al copilului mi-a spus ca nu mai vrea sa locuim la el. Neavand loc de munca deci nici posibilitatea de a plati o chirie si a intretine copilul as vrea sa stiu care este procedura legala prin care pot incredinta copilul in varsta de 14 ani tatalui.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:35, 18 Decembrie 2011
Copilul ala ar merita putina educare si poate chiar o scoala-internat. Pentru inceput trebuie sa vorbiti cu tatal si sa vedeti daca accepta custodia minorului.

Daca accepta sa ia copilul la el, mergeti la judecatorie si depuneti o cerere privind acordarea custodiei comune cu domiciliul la tata. Cred ca custodia comuna va avantajeaza cel mai mult.
mentionez ca este diagnosticat cu ADHD (Deficit de atenţie, Hiperactivitate, Impulsivitate), un astfel de copil fiind greu de inteles si de acceptat. In ceea ce priveste atitudinea tatalui nu ma pot pronunta intrucat are un caracter foarte schimbator si cu toate ca nu doreste custodia copilului alimenteaza comportamentul negativ al copilului fata de mine, mama mea sau prietenul meu. in ceea ce priveste internatul nu se poate pune problema intrucat cu greu este acceptat la cursurile scolare. desi este inteligent in 8 ani de scoala am fost nevoita sa il tranfer de 5 ori in scoli diferite. acum este la liceu si deja au inceput problemele.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
dalidaD, utilizator
Este cazul tipic de evolutie al unui minor cu parintii divortati si cu "relatiile cu minorul" bine intretinute de catre parintele care nu-l are in ingrijire.
Asta este rezultatul manipularii constante a minorului de catre parinti, a dezechilibrului emotional produs de atatarea , in forma continuata, a unui parinte impotriva celuilalt.:(
Canalizarea energiilor si atentiei spre o activitate captivanta, de ex. un sport, ar fi solutia salvatoare.
Vedeti dvs., nu il puteti obliga pe tata sa ia copilul, cand ati solicitat si acceptat custodia v-ati asumat raspundere.

ADHD are tratament
Doamna, nu a urmat tratamentul? Tatal a mentinut o relatie cu copilul?
Stiam ca exista medicatie care, coroborata cu anumite metode educative duc la atenuarea in numai cativa ani acestei boli... De cand a fost diagnosticat?

Pentru partea juridica, in instanta.

Alte discuții în legătură

Incredintare minori popescu bianca daniela popescu bianca daniela Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a fi incredintati minorii mamei, in cazul in care aceasta, a parasit Romaina in martie 2010 pentru a munci in ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)
Proces divort-custodie copil minor atu_targoviste atu_targoviste Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude. Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de ... (vezi toată discuția)