avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul meu are 7 anisori si in locul numelui tatalui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul meu are 7 anisori si in locul numelui tatalui inca are liniuta :(

Sunt Claudia,25ani din Iasi,mama unei fetite de aproape 7 anisori.un copil minunat care imi face zilele frumoase.de cand a aparut pe lume am fost ajutate de parintii mei,tatal micutei fiindu`mi alaturi doar in primele luni de sarcina,ca mai tarziu spunand ca nu este a lui.inainte de a implini un anisor,l`am dat in judecat pentru a-si recunoaste copilul,dar increderea mea in el m`a facut sa renunt la proces,sperand ca va face ce a promis...."sa nu ne taram prin tribunale si sa rezolvam singuri".intrebarea mea este,ce as putea face acum?am nevoie de sfatul unui avocat,fetita e destul de marisoara si daca pana acum ma vedeam o mama luptatoare,acum ma sperie gandul ca are liniuta in loc de numele tatalui...:(...iti multumesc din suflet si astept un raspun,un sfat,o idee....sa il dau in judecata???nu mai stiu nimic d eel d eaproximativ 2 ani...
Cel mai recent răspuns: crisnet12 , utilizator 18:17, 27 Februarie 2012
Puteti formula o cerere la instanta de judecata si sa solicitati stabilirea paternitatii fata de tata.
Nu e un proces dificil, insa, daca el nu recunoaste acest fapt va trebui sa efectuati un test serologic pentru a va dovedi actiunea.
Bafta!!!
multumesc de raspuns!!!
ce-mi puteti spune despre pensia alimentara??de cand s-a nascut fetita eu si tatal ei am locuit doar 7 luni impreuna.... fetita va primi banutii odata cu recunoastrea ei de catrea tata sau va primi si pentru ceilalti 6 ani si 5 luni( sau 7...) ???????? multumesc anticipat!!!
Recunoasterea copilului nu ii va aduce acestuia si pensia alimentara daca tatal nu doreste sa contribuie. Pentru pensie alimentara va trebui sa il dati in judecata. Pensia va fi stabilita incepand cu data introducerii cererii de chemare in judecata.
Puteti cere si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere pentru minora concomitent cu stabilirea filiatiei fata de tata, in cadrul aceluiasi proces.

Alte discuții în legătură

Este posibil tata dar fara drepturi? geraldina01 geraldina01 Problema mea este una complicata,sa zicem asa.Dupa o saptamana de cand m-am despartit de fostul iubit,am aflat ca sunt insarcinata in 13/14 saptamani.el a zis ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Cristinatyyu Cristinatyyu Sunt necasatorita, fetița nu este pe numele lui, el nu are niciun venit. Exista posibilitatea sa îl dau în judecata și el sa plătească pensie? Și dacă ... (vezi toată discuția)
Repercusiuni in urma stabilirii paternitatii Alexandra T Alexandra T Buna ziua am o mare rugaminte la.d-voastra. Am de gand sa-l dau in judecata pe tatal copilului meu minor acum in varsta de 7 luni. Vreau sa stiu dupa ... (vezi toată discuția)