avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Intrebare semnatura electronica
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Intrebare semnatura electronica

Considerati ca ar fi utila popularizarea fenomenului "semnatura electronica" in Romania. Eventual exemple, motivatie, etc., lucruri care sa demonstreze cat este de utila pentru profesionistii mediului de afaceri.

Noi incercam o colaborare in acest sens si as vrea sa stiu in ce masura va intereseaza fenomenul?

Stie cineva cat costa macar un certificat de semnatura electronica? Este cineva interesat? Dar de aplicatiile practice?

Va multumesc si astept raspunsurile voastre.

[addsig]
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 13 Septembrie 2004
Sunt doar un profan in chestia asta. Am inteles ca te costa ceva mai mult dar ideea este ca ai o absoluta confidentialitate in ceea ce priveste corespondenta pe mail. Ceea ce este foarte util in anumite domenii. De ce nu si in domeniul nostru.
Dap. Sigur ca pot afla mai multe de la e-id.ro. dar nu asta ma interesa. As vrea sa stiu parerea voastra despre aplicatiile de semnatura electronica. Permit criptarea (codarea) documentelor, pentru un avocat, contabil, etc., sunt mai mult decat utile.

Doar asa puteti fi siguri ca documentul trimis nu poate fi citit decat de destinatarul sau si, mai mult, ca nu a fost modificat pe parcurs. Pe mine ma incanta o astfel de posibilitate de a comunica cu clientii mei.

Altfel spus, credeti ca va intereseaza aceste produse de semnare electronica a documentelor. Nu sunt ieftine, dar nici scumpe si, de multe ori, isi scot banii mai mult decat trebuie.

Am vrea sa facem o sectiune de prezentare a semnaturii electronice in cadrul avocatnet.ro, dar nu stiu daca intereseaza pe cineva subiectul. Asta era intrebarea... [addsig]
Da, intereseaza.
DA, ar fi utile niste articole pe aceasta tema.

Numai sa nu fie totul la "content Practic"
Din pacate semnatura electronica este comercializata sub o politica de marketing inselatoare. Se spune ca folosirea semnaturii electronice asigura confidentialitate, dar sunt si alte soft-uri care asigura gratuit acelasi lucru (ex. pgp - www.pgp.com). Se spune ca singura modalitate de a incheia contracte on-line este prin intermediul semnaturii electronice, dar ce spuneti de acordul partilor (ex. considerati ca este necesar sau macar util pentru a cumpara un produs de pe un site de comert electronic sa semnati acea tranzactie cu o semnatura electronica, sau este deajuns acordul partilor in momentul in care se completeaza formularul cu datele cumparatorului ?).

Nu sunt impotriva folosirii semnaturii electronice, sunt anumite medii care necesita acest tip de autentificare (ex. certificatele de server), sunt doar impotriva unui anumit tip de marketing inselator, bazat pe necunoasterea fenomenului de catre potentiala piata.

liviu G
contact@gogaliviu.com

Alte discuții în legătură

Este recunoscuta semnatura electronica? CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 partenerii de tranzacti recunosc semnatura electronica este acceptata? (vezi toată discuția)
Rotunjirea valorii de piata a unui imobil Ioana1804 Ioana1804 Buna ziua, Este corecta rotunjirea valorii de piata ( cu plus sau minus) a unei proprietati in cadrul unui raport de evaluare? As dori o justificare a ... (vezi toată discuția)
Despre expertiza judiciara si extrajudiciara legalmgm legalmgm Buna ziua, Cu toate că după titlul său site-ul pare exclusiv dedicat avocatului - avocaturii, va propun o nouă categorie de discutii, legată de un ... (vezi toată discuția)