avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizarea cheltuielilor de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizarea cheltuielilor de reparatii

In blocul in care locuiesc s-a prins in buget printre altele si zugravirea scarilor.Pe fiecare scara sunt 17 ap cu 3 camere si 19 ap cu 2 camere.
Proprietarii ap cu 3 cam nu sunt de acord ca impartirea cheltuielilor aferente acestei lucrari cf hg 1588/2007 ( pe cota-parte indiviza pe motivul ca suprafata zugravita in dreptul fiecarui ap este egala).
As dori sa stiu si parerea altor persoane. Este contrar legii daca in acest caz cheltuielile vor fi impartite pe beneficiar?
Mentionez ca alte cheltuieli pt reparatii au fost impartite cf cpi aferente fiecarui ap.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:39, 25 Noiembrie 2011
Lucrarile de reparatii si intretinere a proprietatii comune se impart pe cota-parte indiviza, conform HG 1588/2007 (art.44), cu normele de aplicare a legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.

Fiecare proprietar detine ca perete exterior apartamentului sau o cota-parte indiviza proportionala cu suprafata apartamentului, astfel incat cei cu apartamente de 3 camere au in proprietatea comuna o cota mai mare de proprietate decat cei cu 2 camere.

Repartizarea acestei cheltuieli poate fi facuta altfel decat in aceste norme numai daca toti proprietarii convin sa se imparta egal. Dar toti, ca daca unii vor sa se aplice legea, atunci conducerea asociatiei este tinuta sa respecte legea, altfel poate fi actionata in judecata de catre proprietarii care se simt nedreptatiti, teoretic.
Just ar fi sa se aplice legea, fara alte comentarii si pareri, asa cum fiecare din acesti oameni pretind tuturor, oricui si oriunde sa fie respectata legea.
Buna ziua,

Cum repartizez valoarea unui vas de expansiune achizitionat de o Asociatie de Proprietari cu 4 scari, dar o singura CT care deserveste cele 4 scari ( ACM SI Caldura )

Multumesc frumos


Pe cota-parte indiviza tuturor proprietarilor de la cele 4 scari,.
Multumesc Elga, dar cu aprobarea Comitetului Executiv, valoarea poate fi repartizata in mod egal/nr. apartamente sau nr. de persoane ?
Multumesc pentru raspuns
Daca as raspunde "da", inseamna ca as spune ca(,) comitetul executiv are initiativa de a lucra nelegal, ceea ce ar fi o greseala.
Numai in conditiile in care toti proprietarii, pe semnatura in tabel sunt de acord sa se imparta astfel aceasta cheltuiala.

Alte discuții în legătură

Plata intretinere iliescudoina iliescudoina Doresc sa stiu daca sunt obligata la plata intretinerii in cazul in care am lipsit din locuinta 90 de zile si am comunicat ca voi lipsi , printr-o cerere ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)
De care cheltuieli este scutita o persoana scoasa de la intretinere? camelia constantin camelia constantin Ma numesc Camelia Incepind cu luna MAI 2010 am scos 2 pers. de la intretinere noi fiind 3 au plecat la tara pentru toata vara.Administratora mi-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)