avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SC - cod CAEN 6910
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SC - cod CAEN 6910

As dori un raspuns la o intrebare pentru care nu am timp sa stau sa studiez amanuntit.

As dori sa inffintez (sa cumpar) o SC pe care sa desfasor activitati de consultanta juridica.
1. Infiintarea unei SC noi:

-trebuie sa fiu consilier juridic definitiv (toti asociatii trebuie sa fie definitivi)?

1. Cumpararea unei SC:
- daca cumpar o SC si apoi renunt la toate obiectele de activitate si completez doar cu codul 6910, e valabil si fara a fi consilier juridic definitiv inscris pe Tabloul consilierilor juridici?

Se mai pot infiinta SC de acest gen? (auzisem ca doar cele deja infiintate mai pot functiona si ca nu s-ar mai da voie la infiintarea unor noi SC)

E drept ca merge si "consultanta pentru afaceri si management" -cu anumite ingradiri date de acest cod, dar ...

A .. si o ultima intrebare: pe codul 7022 - Activitati de consultanta pentru afaceri si management se pot desfasura activitati de consultanta financiar-contabila?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 13:49, 8 Octombrie 2008
Din ceea ce stiu eu ICCJ a dat o hotarare prin care a stipulat ca infiintarea soc. com. avand ca ob. de activitate activitati de consultanta juridica nu este permisa si, mai mult decat atat, a hotarat chiar desfiintarea societatilor deja infiintate si care aveau acest ob. de activitate... Nu mai stiu exact cand... Era afisata la Reg. Com. Bucuresti hotararea....
Bv Lipi =D>, ai dreptate.

Acest cod poate fi inclus numai in obiectul secundar de activitate.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
Denisa Stanca, Avocat
Referitor la infintarea unor societati de consultanta juridica, iata ce prevede Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat republicata,modificata:
Art. 82
(1) La data intrarii in vigoare a prezentei legi*) persoanele fizice sau juridice care au fost autorizate in baza altor acte normative ori au fost incuviintate prin hotarari judecatoresti sa desfasoare activitati de consultanta, reprezentare sau asistenta juridica, in orice domenii, isi inceteaza de drept activitatea. Continuarea unor asemenea activitati constituie infractiune si se pedepseste potrivit legii penale.
(2) De asemenea, la data intrarii in vigoare a prezentei legi*) inceteaza de drept efectele oricarui act normativ, administrativ sau jurisdictional prin care au fost recunoscute ori incuviintate activitati de consultanta, reprezentare si asistenta juridica contrare dispozitiilor prezentei legi.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) nu se aplica profesiei de consilier juridic, care va fi exercitata potrivit dispozitiilor Legii nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic.
(4) Consiliile si decanii barourilor au obligatia si autorizarea sa urmareasca ducerea la indeplinire a prevederilor alin. (1) si (2) si sa ia masurile legale in acest sens.
__________
Articolul a fost modificat prin art. I pct. 68 din Legea nr. 255/2004.

Eu personal am primit un raspuns in acest sens de la angajati CCJ si anume ca indiferent de situatie: stagiar sau definitiv- nu poti infiinta societate/ cabinet de consultanta, nu poti desfasura actvitatea 6910.
CCJ a fost dat in judecata pe acest motiv si si-au pierdut drepturile.......In statut, lg. 514/2003 era stipulat faptul ca dupa ce devii stagiar poti deschide societati profesionale obtinand un atestat eliberat de catre Colegiu, etc.....toate aceste posibilitati nu mai sunt valabile......Cat de ciudat ca ceva ce nu se mai aplica ramane in continuare intr-un text de lege.... Am intrebat cum de continutul a ramas acelasi in timp ce la nivel faptic situatia este cu totul alta...
Ce mi s-a raspuns?!: " Da.....textul nu s-a mai schimbat...."#-o
Va multumesc tuturor ....

Pt a 2-a intrebare .. pe cod 7022 merge si consultanta financiar-contabila pe langa cea de afaceri??

Alte discuții în legătură

Activitati firma consultanta cod 7022?? va rog, un raspuns:( light_207 light_207 Buna ziua, Imi cer scuze ca postez din nou aceasta nelamurire, dar nu am fost lamurit de nimeni. 1. O firma de consultanta - cod caen 7022 - are voie sa ... (vezi toată discuția)
Activitate financiar contabila pe cod caen 7022? AdrianRosca AdrianRosca Daca am la PFA cod caen 7022 pot sa desfasor activitati in domeniul financiar - contabil? (vezi toată discuția)
Cod caen consultanta robertdrilea robertdrilea Ce cod caen se poate alege pentru consultanta si asistenta in management si in evidenta contabila? Este nevoie de autorizare CECCAR? Precizez ca firma nu ... (vezi toată discuția)