avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vreau sa dau in judecata o societate de asigurari auto.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vreau sa dau in judecata o societate de asigurari auto.

Buna Seara,
Avand in vedere ceea ce este cuprins in titlul subiectului, doresc sa pun urmatoarea intrebare:

cati bani mi-ar fi necesari sa imi duc la bun sfarsit un eventual proces intentat unei societati de asigurari Auto?????
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
craciuniliutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 03:37, 4 Decembrie 2011
Depinde care este exact obiectul procesului.
Pentru despagubiri materiale trebuie sa platiti o taxa judiciara de timbru calculata procentual din valoarea pretentiilor.
La aceasta se adauga onorariul avocatului, stabilit de comun acord cu avocatul pe care doriti sa il angajati si onorariul pentru o eventuala expertiza auto, care va fi stabilit de instanta de judecata.
- onorariu avocat - 2,500 lei
- in cazul meu, pretentii cerute 30,000 lei - taxa platita = 1,700 lei (daca nu ma insel)
- cost expertiza - 500 lei
- duta proces - minim 1 an

Toate acestea doar pentru FOND.
Ar fi vb de un accident cu o vechime de cca 3 luni
Cel care a intrat in mine si s-a demonstrat ca este vinovat a avut RCA la o "faimoasa" firma de asigurari (cu sediul in SIBIU)
Pana acum nu am obtinut nimik, inafara de promisiunea unei despagubiri in regim de regie de circa 4000 lei, cu toate ca reparatia avea un pret(in AUDATECH-sper ca am scris bine) de cca 6500 lei
Doresc sa dau in judecata "prestigioasa" firma de asigurari si vroiam sa stiu cati bani mi-ar trebuii si daca as avea vre-o sansa sa castig si sa recuperez cheltuielile de judecata + ceea ce m-i se cuvine ptr a repara masina.

PS Sunt obligat sa imi repar auto doar la service-ul la care sunt trimis??????









Un proces in lipsa unor documente esentiala din dosarul de dauna ar fi inutil.... sau cu o durata de timp prea mare. Daca imi comunicati un numar de dosar si filiala unde a fost deschis poate va pot ajuta.
Nu sunteti obligat la nimic.Asiguratorul este obligat sa va plateasca daunele, respectiv valoarea reparatiilor.Reperetia in regie proprie nu se face decat in urma solicitarii pagubitului.
Reparatia la indicatia asiguratorului, inseamna numai decontarea directa asigurator-service si nu este obligatorie privind acceptul pagubitului, ci numai o facilitate privind decontarile conform unui protocol/conventie asigurator-service.

Alte discuții în legătură

Service auto in insolventa laur007 laur007 Buna ziua, am si eu o nelamurire daca ar putea sa ma ajute cineva; mai pescurt: In luna aprilie 2009 am avut un accident de circulatie la care politia rutiera ... (vezi toată discuția)
Refuz plata daune rca uniqa sergiucsi sergiucsi Bine v-am gasit! Am o problema cu firma de asigurari Uniqa si anume: in data de 5 iulie am fost implicat intr-un accident usor in Bucuresti, mai exact un ... (vezi toată discuția)
Actionare in instanta a vinovatului care a produs pagube materiale intr-un accident rutier gabrielion gabrielion Cu rugamintea de rigoare,vreau sa aflu daca pot da in judecata in nume propriu pentru producerea de pagube materiale pe cel care a produs un accident rutier in ... (vezi toată discuția)