avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala respinsa irevocabil, permis ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala respinsa irevocabil, permis predat - de cand incepe perioada de suspendare?

buna ziua!..In.24 03 2010 eliberare dovada de circulatie pt, 15 zile cu drept de circulatie pina 08 04 2010...(.din 09 04 2010 incepe suspendarea pina pe data 28 04 2010 deci 19 zile de suspendare), am primit prin posta p-v si l-am contestat in termen legal,am primit grefa si mi-am primit permisul in aceaiasi zi 28 04 2010.....am pierdut si la tribunal recursul pe 25 11 2011...am primt grefa iar pe data de 30 11 2011 l-am predat la polite, suspendarea incepind cu data de 01 11 2011!...si terminand dupa calculele mele pe 11 12 2011...(deci inca 11 zile de suspendare)..in total 30 zile corspunzind cu art 100/3/b neacordare de prioritate de pietoni......Intrebare va rog!:am calculat gresit sau se ia in calcul inceperea suspendarii doar din ziua in care am predat permisul conform hotararii irevocabile a tribunalului! as spune doar ca legea spune clar ca suspendarea incepe din ziua urmatoare celei in care a expirat valabilitatea dovezii art 210/(1)din RAOUG195 /02 republicata tot aici se spune ca plingerea suspenda executare numai de la data inregistrarii si pina la pronuntarea definitiva si irevocabilaart118/(2)...deci in cosecinta nu stiu cum calculeaza corect politia cind incepe si unde se termina suspendarea permisului meu!va rog sa-mi ziceti legal cind pot sa merg la politie si sa cer tot legal restituirea permisului de conducere ,eu fiind sofer profesionist.Va multumesc anticipat,,,!

Cel mai recent răspuns: ionescuioan , utilizator 17:45, 13 Decembrie 2011
Suspendarea incepe de la data predarii permisului la organul de politie.
..art 210 (1)oug195.spune ca sanctiunea incepe cu ziua urmatoare a axpirarii dovezii !..daca de exemplu atacam p=v legal in instanta a 29 zi de la data in care a expirat dovada si mai ramanea de ispasit numai 1 zi din suspendare .....si pierdeam deasemenea irevocabil si predam permisul legal in alea 15 zile dupa pronuntarea irevocabila tot de la predarea ultima se considera ca incep suspendarea de 30 zile de acum?..Pai alea 29 de zile permisul a fost la politie nu la mine!
va rog sa-mi ziceti conform carei legi suspendarea incepe din momentul depunerii la politie a permisului!si nu din ziua urmatoare urmatoare celei in care a expirat valabilitatea dovezii?
am fost in audienta la seful serviciului rutier,raspuns naucitor :nu se obisnuieste suspendarea fractionata(ca in cazul meu)am legal dreptate ,ca alti sefi de la alte servicii din tara fac lucrul acesta(asa ar fi auzit ) ..etc bla,bla!etc...dar unii ba!..ca e chestie de interpretare si ca amestecarea ordonantelor si a codului de procedura civil se cam incurca si cam in mai multe cazuri se exlud!...va mai intreb odata ...cum se numeste perioada in care permisul meu (licenta in cazul meu ,fiind profesionist si dupa urma caruia intretin o familie) astat la politie dupa perioada de 15 zile ce valabilitatea dovezii a expirat si pina ce mi=a sosit acasa prin posta P-V de contraventie si am mers la judecatorie pt, grefa(in total 19 zile calandaristice) si apoi succesiune norma la si legala de recuperare..apoi predare.dupa pierderea definitiva si irevocabila a contestatiei..etc..??????????????????????????????..doresc punctual articolele de lege in care politia imi suspenda dreptul de licenta inca 30 de zile netinind cont de cele 19 dinaintea facerii contestatiei!(atentie nu exista loc de interrpretare aici,(art 210/1din oug 195/02 actualizata si republicata spune clar:Plingerea suspenda executarea de la data depuneri si pina la decizia hotararii irevocabile nu sterge suspendarea dinaintea depunerii ei ,asa cum inerpreteaza politia si te pune sa te prezinti cu permisul pt. predare si pt. o noua suspendare de 30 zile!..hai romania !va rog daca se poate cine stie sa-mi raspunda ...multumesc anticipat de 1000 ori !
Din cate stiu eu legea stipuleaza ca permisul de conducere se suspenda pe o perioada de 30, 60,90 zile. Nu am gasit scris ca aceasta perioada de suspendare trebuie sa fie continua si nu fragmentata. Daca nu ai avut permis 15 zile , apoi ai avut 1 an ( certificat de grefa) apoi nu ai avut din nou 15 zile, eu cred ca ai avut suspendat permisul pentru 30 zile ( ai avut suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioada de 30 zile). Dupa ce se efectueaza perioada de suspendare permisul trebuie restituit. Daca legea se poate interpreta (asa cum a spus un sef de la politie) atunci de ce nu se poate interpreta in favoarea cetateanului ? si nu in favoarea militianului B-). Eu cred ca trebuie facuta o cerere scrisa la politie si solicitat in scris o mentiune in care sa fie trecute perioadele in care permisul a fost retinut de catre ei, s-a aflat la ei si dreptul de conducere a fost suspendat).

Alte discuții în legătură

Pot circula cu un certificat de grefa? bela ritner bela ritner Buna ziua. In urma unui accident cu victima din data de 29 decembrie 2010, am fost scos de sub urmarire penala, dupa care am primit o instiintare de la ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut - suspendarea permisului de conducere, conditii de micsorare a termenului onel666 onel666 in 2010 in iulie mi-a fost suspendat permisul pt 90 de zile pt depasirea vitezei depistata de un radar in miscare,am depus contestatie,mi-am luat permisul de ... (vezi toată discuția)
Renuntare plangere contraventionala Andrei2000 Andrei2000 Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri cu privire la urmatoare situatie. Mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile pentru ... (vezi toată discuția)